Πριν τον Στάινμπρουκ, υπουργός της Μέρκελ είχε προβεί σε άσεμνη χειρονομία

Mία νέα φωτογραφία με δάκτυλο ανεβάζει επικίνδυνα το προεκλογικό θερμόμετρο στη Γερμανία.
Η άσεμνη φωτογραφία του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, ενέπνευσε το ίδιο το κόμμα να περάσει στην... αντεπίθεση αποκαλύπτοντας ότι ο Πέερ Στάινμπρουκ δεν είναι ο μόνος που είχε προτάξει το μεσαίο δάκτυλο. Το ίδιο περίπου είχε πράξει και στο παρελθόν νυν υπουργός της Μέρκελ....

Καθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης,
το SPD αποκάλυψε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες ήταν αυτοί που πρώτοι έκαναν την γενναία χειρονομία.

Η υπουργός Εργασίας της Μέρκελ και μία από τις δημοφιλέστερες Γερμανίδες πολιτκούς, η Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, είχε πράξει στο παρελθόν ανάλογη χειρονομία ποζάροντας και αυτή σε ένθετο περιοδικό της εφημερίδας «Suddetutsche Zeitung».

H Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, που το 2007 είχε τα ηνία του υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων, βρέθηκε την Τρίτη σε δεινή θέση όταν κατά την διάρκεια ενός τηλεοπτικού σόου, ο δημοσιογράφος παρουσίασε στο φακό μία παλιά φωτογραφία της, στην οποία έκανε μια χειρονομία. Πρόκειται για ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ούρσουλα και από κάτω να γράφει: «Μην πείτε λέξη τώρα!». Αυτή ήταν η απάντηση της Γερμανίδας υπουργού σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την χειροτονία γυναικών επισκόπων.

Η Ούρσουλα , μητέρα επτά παιδιών, θεωρείται ως η διάδοχος της Μέρκελ στους Χριστιανοδημοκράτες. Πριν εμφανιστεί η νεαρή διάδοχός της στο υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων , Κριστίνα Σρέντερ, έφερε τον τίτλο της πιο ωραίας ξανθιάς του γερμανικού κοινοβουλίου.

Ρίχνοντας τα βέλη τους στην Ούρσουλα, ο Σοσιαλδημοκράτες στέλνουν την δική τους απάντηση στο επιτελείο της Μέρκελ που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την χειρονομία με το προτεταμένο δάκτυλο του Σταινμπρουκ.

Την ίδια ώρα, στο μέτωπο των Πρασίνων που βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται αισθητά, αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος , Γιούργκεν Τριτίν, είχε υπογράψει το 1981 το πρόγραμμα της "Die Linke "για τις δημοτικές εκλογές στο Γκέτινγκεν, όπου σπούδαζε και έπειτα εξελέγη δημοτικός σύμβουλος ζητώντας την αποποινικοποίηση της παιδεραστίας.

Η αποκάλυψη που στοχοποιεί τον Τριτίν ήταν βούτυρο στο ψωμί της Γερμανίδας καγκελαρίου αλλά και κορυφαίων στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών που ήδη έχουν ζητήσει από τον Τριτίτν να παραιτηθεί από υποψήφιος του κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα