Πλειστηριασμοί και φόρος ακινήτων «δοκιμάζουν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός συνασπισμός καθώς καλούνται να περάσουν την τελική δοκιμασία για το 2013 η οποία ούτε εύκολη είναι, ούτε μπορεί να περάσει χωρίς να αφήσει «πληγές» για το 2014....

Τα κυβερνητικά επιτελεία εκτιμούν ότι και το θέμα των πλειστηριασμών και της φορολογίας ακινήτων θα στηριχθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ χωρίς εκπλήξεις, παρά την ένταση που υπάρχει και ελπίζουν «να επιδείξει την ίδια υπευθυνότητα και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Πάντως οι βουλευτές και των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων βρίσκονται στα πρόθυρα
νευρικής κρίσης καθώς δεν γνωρίζουν καν τι ακριβώς θα κλιθούν να ψηφίσουν.

Την ίδια στιγμή τα σενάρια για πρόωρες εκλογές κάνουν το γύρο των πολιτικών γραφείων, παρά τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ήδη στο κυβερνητικό στρατόπεδο διαμορφώνεται μια ισχυρή τάση που προτείνει εκλογές το φθινόπωρο του 2014 «προκειμένου, όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη, να προληφθεί τυχόν ατύχημα το οποίο μπορεί να στοιχίσει πολλά διαλύοντας τον κυβερνητικό συνασπισμό, δημιουργώντας κλίμα τελεσίδικα αρνητικό και για τους δύο εταίρους».

Στη πραγματικότητα όλοι φοβούνται τον απόηχο που θα έχει τον επόμενο χρόνο τα μέτρων που θα ψηφιστούν στο τέλος του 2013.

Περισσότερο και από την ασταθή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τις ενστάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, περισσότερο και από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός συνασπισμός φοβάται την κοινωνική ένταση που κανείς δεν αποκλείει τη μετατροπή της σε κοινωνική έκρηξη με τους πρώτους πλειστηριασμούς και τις πρώτες βεβαιώσεις φόρου ακινήτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα