Πλαστό βιογραφικό αναμένεται να οδηγήσει σε παραίτηση τον Οσκαρ Τζανίνο

Ο εκκεντρικός υποψήφιος των ιταλικών εκλογών και επικεφαλής του κινήματος «Πράξε για να σταματήσει η παρακμή» (FID) Οσκαρ Τζανίνο, αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την παραίτησή του έπειτα από αποκάλυψη για ψευδή στοιχεία στο βιογραφικό του...

Όπως αποκάλυψε ο Λουίτζι Τζινγκάλες, στέλεχος και ο ίδιος του φιλελεύθερου κινήματος που μάχεται κατά της άδικης φορολόγησης του ιταλικού λαού, ο Τζανίνο που είναι οικονομολόγος, δεν έχει πάρει μάστερ από Πανεπιστήμιο Μπουθ του Σικάγο όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του.
Ο «sui generis» επικεφαλής παρότι απάντησε άμεσα στον
Τζινγκάλες λέγοντας πως ουδέποτε υποστήριξε ότι έχει μάστερ από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, ο σάλος που προκλήθηκε τον οδήγησε σε περαιτέρω διευκρινήσεις.
Ετσι, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους ομολογώντας το σοβαρό του λάθος, εξήγησε πως φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μπουθ του Σικάγο την δεκαετία του 1990 παρακολουθώντας μαθήματα οικονομικής ορολογίας στα αγγλικά. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι από λάθος αναφέρεται στην ιστοσελίδα Wikipedia πως πήρε μάστερ από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. «Εγώ δεν χρησιμοποιώ την Wikipedia κι έτσι δε το αντιλήφθηκα. Επίσης για το λάθος βιογραφικό μου στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτο Μπρούνο Λεόνι (με το οποίο ο οικονομολόγος συνεργάζεται), ευθύνεται ένας νεαρός που έκανε πρακτική άσκηση και έγραψε ό,τι βρήκε στη Wikipedia».
Ο Τζανίνο ο οποίος πραγματοποίησε την προεκλογική του καμπάνια κυρίως διαδικτυακά, απολαμβάνοντας τον ενθουσιασμό των νέων ανθρώπων που τον ακολουθούσαν σε κάθε προγραμματισμένη ομιλία του, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί σήμερα εφόσον αυτό αποφασιστεί από το κίνημα. «Είμαι διατεθειμένος για οποιαδήποτε λύση», συμπλήρωσε ο Τζανίνο, ο οποίος έκανε εντύπωση με τον επαναστατικό του λόγο, αλλά και με την εκκεντρική του εμφάνιση προσελκύοντας νέους ψηφοφόρους που ήταν κουρασμένοι από τους «παλιούς» Ιταλούς πολιτικούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα