Πατέρας και γιος σε ισόβια για το φονικό των Ζωνιανών

Την ποινή των ισοβίων επέβαλλε χθες το απόγευμα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων στους δυο κατηγορούμενους, πατέρα και γιό, από τα Ζωνιανά για τη δολοφονία του συγχωριανού τους, Μιχάλη Κάββαλου 60 χρόνων, στις 6 Απριλίου του 2010....

Απόφαση «ανατροπή» σε σχέση με την πρωτόδικη, χαρακτηρίζεται η βαρυτέρα των ποινών που επιβλήθηκε στους δυο άντρες, καθώς τον Ιούλιο του 2011 είχε επιβληθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ισόβια κάθειρξη, μόνο στον 28 χρόνων γιό, ενώ ο πατέρας, 50 χρόνων, είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια κάθειρξη.
Το Δικαστήριο έκρινε και τους δυο
ένοχους στον ίδιο βαθμό ως τελέσαντες την δολοφονία κατά συναυτουργία.
Το χρονικό του φονικού
Η δολοφονία του Μιχάλη Κάββαλου στο ποιμνιοστάσιό του κοντά στο χωριό των Ζωνιανών είχε γίνει το απόγευμα της 6ης Απριλίου 2010 και αποκαλύφθηκε όταν ο 50χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία αναφέροντας πως είχε σκοτώσει τον συγχωριανό του, ευρισκόμενος σε άμυνα.
Αμέσως στις αστυνομικές αρχές σήμανε συναγερμός λόγω του κινδύνου αντεκδίκησης. Ενημερώθηκε ακόμη και ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοίδης, ενώ την επόμενη ημέρα και κατά την κηδεία του άντρα οργανώθηκε κάτω από απόλυτη μυστικότητα η παράδοση πατέρα και γιου στις αστυνομικές αρχές και μάλιστα στην περιοχή των Μαλίων.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πατέρα κατά την προανακριτική διαδικασία, το θύμα πυροβόλησε τον γιό του, ο οποίος ενημέρωσε με κινητό τηλέφωνο τον πατέρα του που πήγε στο σημείο, δέχθηκε πυροβολισμό από το θύμα και όταν ανταπέδωσε, σκότωσε το θύμα.
Σύμφωνα όμως με την ιατροδικαστική εξέταση το θύμα πυροβολήθηκε δύο φορές. Ο πρώτος πυροβολισμός με κυνηγετικό όπλο ήταν από απόσταση που υπερβαίνει τα δέκα μέτρα έως και 40 μέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο άντρας στα πόδια και πιθανόν να πέσει κάτω.
Ο δεύτερος, ωστόσο, πυροβολισμός που ακολούθησε είχε τα χαρακτηριστικά της εκτέλεσης καθώς έγινε στο κεφάλι του θύματος από πολύ κοντινή, έως και εξ επαφής.
flashnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα