Παρέλαση – εξπρές με πολύ αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης

Την ημέρα του «Όχι», την 28η Οκτωβρίου, η κυβέρνηση λέει «ναι» σε αυστηρά μέτρα στις παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα μάλιστα με εκείνα της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα έκτροπα που σημάδεψαν πριν ένα χρόνο την συμπρωτεύουσα...
Έτσι, για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή θα δημιουργηθεί
μια μεγάλης έκτασης «νεκρή ζώνη» όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν από απόσταση. Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να δουν την παρέλαση θα πρέπει να σταθούν μετά το ύψος της οδού Καραϊσκάκη, σε απόσταση 100 μέτρων δυτικά της εξέδρας, προς το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Για να αποκλειστεί η παραλιακή λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου σε όλο το μήκος της πριν από την εξέδρα θα «χρειαστούν» 2.000 αστυνομικοί, ενώ θα… βοηθήσουν και διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα.

Επίσης, ένα ελικόπτερο θα πετάει πάνω από την πόλη το οποίο θα είναι το «μάτι» της Τροχαίας, καθώς η παρέλαση πραγματοποιείται σε σημείο της πόλης που δεν λειτουργούν κάμερες.

Την ίδια ώρα σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες , ενώ θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε άτομα που θα κινούνται προς τη νέα παραλία.

Όσον αφορά τη διάρκεια της παρέλασης, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν ζητήσει προφορικά από τα επιτελεία του Στρατού να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος διέλευσης των τμημάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα