Παπαγιωτακόπουλος σε Βενιζέλο: Φύγε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση

Την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση ζητά με ιδιαίτερη ένταση το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος και επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργος Παναγιωτακόπουλος σε ανακοίνωση με τίτλο «Υστατη στιγμή για όλους μας»....

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «προκαλείται και περιπαίζεται» και οδηγείται στο γκρεμό και στην πολιτική χλεύη.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
τοίζει μεταξύ άλλων:
«Χαίρομαι που σήμερα πολλοί από αυτούς που είχαν φορέσει το μανδύα του «σωτήρα της χώρας» τα τελευταία 2,5 χρόνια αντιλαμβάνονται που οδηγούν αυτές οι πολιτικές.
Οσοι δεν έχουν πάρει ήδη τις αποφάσεις τους να προσχωρήσουν στην Κεντροδεξιά, όσοι δεν θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ ηττημένο, απαξιωμένο και μικρό, πρέπει σήμερα να δράσουν.
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει μία και μοναδική ανάλυση, ότι δεν υπάρχει μία και μοναδική πολιτική πρόταση.
Οφείλει σήμερα να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας νέας συλλογικότητας ικανής να σώσει την παράταξη και άρα και τη χώρα.»
Και ζητά να διαμορφωθεί «μια πορεία εξόδου από το αδιέξοδο στο πλαίσιο μιας Επιτροπής Σωτηρίας της παράταξης με στόχο την αναγέννηση και τον επαναπροσανατολισμό της - Μια πανστρατιά.
Αν συνεχίσει να επιμένει αυτάρεσκα σε αυτές τις πολιτικές επιλογές που σχεδιάζει μια μικρή ομάδα ανθρώπων, τότε πολύ σύντομα θα βρεθεί μόνη της και αδύναμη να διαχειρίζεται έναν μικρό πολιτικό σχηματισμό, χωρίς κοινωνικά ερείσματα, χωρίς στελέχη και χωρίς προοπτική.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Παναγιωτακόπουλου έχει ως εξής:
«Ζητήσαμε σε όλους τους τόνους, ζητάμε και σήμερα, την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση.
Ζητήσαμε την αλλαγή πλεύσης και τον απεγκλωβισμό της ηγετικής ομάδας από την φαντασίωση της δήθεν συμμετοχής στη διακυβέρνηση και της δήθεν παρέμβασης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Εξηγήσαμε ότι η εμμονή σε πολιτικές διάλυσης της κοινωνίας, σε πολιτικές φτώχειας, ανεργίας και καταπάτησης κάθε θεμελιώδους εργασιακού δικαιώματος επιταχύνει το πολιτικό τέλος του ΠΑΣΟΚ.
Τα τελευταία γεγονότα κατέδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι σε αυτή την Κυβέρνηση υπάρχουν οι εντολοδόχοι υλοποιητές των αποφάσεων των δανειστών και τα κοινοβουλευτικά συμπληρώματα, που έχουν σα μοναδικό ρόλο την κοινοβουλευτική στήριξη των όποιων μέτρων.
Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς προκαλείται και περιπαίζεται.
Προκαλείται από τις συνεχείς μονομερείς αποφάσεις των Κυβερνώντων, αδύναμο να επιβάλει το παραμικρό, επιλέγοντας να παίξει το ρόλο του «γκρινιάρη» που όμως στο τέλος μονίμως σκύβει το κεφάλι.
Περιπαίζεται, γιατί την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρός του υπόσχεται διαπραγμάτευση μέχρι τέλους, έρχεται ο Πρωθυπουργός και «συνεργάτης» σε επίπεδο Κυβέρνησης (δυστυχώς), να δηλώσει ότι «η διαπραγμάτευση τελείωσε».
Περιπαίζεται γιατί καμία από τις προτάσεις του δεν έγινε αποδεκτή.
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Τα έξι προεκλογικά του σημεία; Την περίφημη Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης; Τις δηλώσεις του Ιου
Keywords
Τυχαία Θέματα