Καρχιμακης: ο μαυραγανης αποδεσμευσε τις καταθεσεις επιχειρηματια που συνεληφθη

14:06 1/11/2012 - Πηγή: Fimotro

Με ένα καυστικό σχόλιο στο Facebook, ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπολύει νέα επίθεση κατά του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη με αφορμή τη σύλληψη του γνωστού πατρινού επιχειρηματία... Κώστα Αντζουλάτου για εικονικά τιμολόγια.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης,
ο κ. Μαυραγάνης στις 23 Ιουλίου είχε δώσει εντολή να αποδεσμευτούν οι καταθέσεις του εν λόγω επιχειρηματία, οι οποίες είχαν δεσμευτεί λίγους μήνες νωρίτερα.

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ καλεί αφενός τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη να καλέσει για εξηγήσεις τον κ. Μαυραγάνη αφετέρου ζητά την άμεση παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρχιμάκη είναι η εξής:

«Κύριε οικονομικέ εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, μετά την σύλληψη και προφυλάκιση μεγαλοπαραβάτη επιχειρηματία στην Πάτρα για την αποδοχή πλαστών και εικονικών τιμολογίων, όπως σας είχα αναφέρει και σας είχα καταγγείλει πριν από μερικές ημέρες, πρέπει να ασκήσετε τα καθήκοντά σας στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας, καλώντας τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη να εξηγήσει γιατί την ώρα που η χώρα περνάει πρωτόγνωρη κρίση, οι αδύναμοι και οι εύκολοι στόχοι πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης, να εξηγήσει γιατί στον ίδιο επιχειρηματία μεγαλοπαραβάτη, αποδέσμευσε στις 23 Ιουλίου 2013, τις από 11 Ιανουαρίου 2012, δεσμευμένες τραπεζικές καταθέσεις του.
Καλείται επίσης και ο πρωθυπουργός να πάρει θέση και να ενεργήσει για αυτά τα φαινόμενα που τραυματίζουν και ισοπεδώνουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που δοκιμάζονται αυτή την δύσκολη περίοδο.

Ντροπή κύριε Μαυραγάνη. Παραιτηθείτε χωρίς δικαιολογίες. Δεν σας πιστεύει κανείς πλέον ότι μπορείτε να ασκείτε τα καθήκοντά σας».
Keywords
Τυχαία Θέματα