Ο Βενιζέλος έκανε επίθεση σε όσους πιστεύει ότι τον υπονομεύουν

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κ.O. του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους, με τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο να αμύνεται για τη λίστα Λαγκάρντ. Προκειμένου να καταφέρει να φύγουν από πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ο κ. Βενιζέλος έβαλε όρους για να ψηφιστούν τα μέτρα. «Διαφωνώ» ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.....

Την
ανάγκη για συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου πακέτου το οποίο θα απαντά στα κοινωνικά και αναπτυξιακά προβλήματα, επεσήμανε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Απαραίτητη προϋπόθεση χαρακτήρισε το παραπάνω ο κ. Βενιζέλος προκειμένου να έρθουν τα νέα μέτρα στην Βουλή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως«δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής».
Αναφορικά με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως δεν είναι τυχαίο το ότι το κόμμα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο, ενώ συμπλήρωσε ότι οι επιθέσεις που δέχεται είναι επιθέσεις κατά της πολιτικής σταθερότητας.

Μάλιστα χαρακτήρισε ανόητους όσους νομίζουν πως με το να επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ, ότι βοηθούν την κυβέρνηση. Πονηρούς δε χαρακτήρισε όσους νομίζουν ότι έτσι θα κλονίσουν την πολιτική σταθερότητα, σημειώνοντας ότι θα αποτύχουν. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χτυπήσουν εμένα τους θυμίζω ότι ξέρω να σηκώνω βάρη στο όνομα της χώρας και της παράταξης, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε.
Τόνισε επίσης πως εν είδει ψήφου εμπιστοσύνης να συνηγορήσουν οι βουλευτές του κόμματος με την απόφασή του να πάει η λίστα Λαγκάρντ στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής.
Παράλληλα φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Ραγκούση ο οποίος αναχώρησε την Τετάρτη από το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «τη στιγμή που η παράταξη έχει ανάγκη συσπείρωσης, κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν και να διαχωρίσουν τη θέση τους, κάποιοι με τεράστια προσωπική ευθύνη για την πολιτική διαχείριση της κρίσιμης περιόδου 2009- 2010».
Μάλιστα χαρακτήρισε προκλητικό το «να ζητούν τα ρέστα και να διεκδικούν την εκπροσώπηση του δήθεν και νέου και άφθαρτου, αυτοί που μετείχαν στον πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας».

Ενστάσεις Χρυσοχοϊδη
Για πρώτη φορά ο κ. Βενιζέλος έβαλε όρους για να στηρίξει τα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα λέγοντας ότι αν δεν κλείσει όλο το πακέτο οριστικά, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή. Και επανέλαβε με έμφαση δυο προϋποθέσεις για να ψηφιστούν: Η παράταση για δύο χρόνια και η ρήτρα αντικατάστασης.
Για την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όσο μεγαλώνει το πακέτο των μέτρων και όσο τα κονδύλιά του μεταφέρονται σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα κινδυνεύουμε να χάσουμε το στόχο.
«Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείριση και να πεθάνει ο ασθενής», είπε χαρακτηριστικά.
O Μιχάλης Χρυσοχοϊδης διαφώνησε με τους όρους και τις προυποθέσεις που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Πρόεδρε, εάν αυτό που είπες για τα μέτρα είναι αλλαγή στρατηγικής, διαφωνώ και δεν την στηρίζω!» είπε σε έντονο ύφος.
Keywords
Τυχαία Θέματα