Ποιοι Ευρωβουλευτές κατακεραυνώνουν την Ελλάδα

Δημοσίευμα-κεραυνός για την Ελλάδα φιλοξενεί στην σημερινή της έκδοση η γερμανική εφημερίδα «Der Handelsblatt», στο οποίο 42 ευρωβουλευτές εκφράζουν την αντίθεση τους με την πολιτική που έχει υιοθετήσει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ στο άλυτο πρόβλημα της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Γερμανοί συντηρητικοί ευρωβουλευτές διατυπώνουν

τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της διατήρησης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πάση θυσία.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας συντάχτηκε βάση ενός εγγράφου που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα και στο οποίο αναφέρουν οι ευρωβουλευτές πως εάν μια χώρα της Ευρωζώνης «δεν καταφέρει να μειώσει το χρέος της, τότε θα πρέπει να υπάρχουν δυνατότητες για προσωρινή έξοδο της χώρας αυτής από τη Νομισματική Ένωση».

Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν ότι η Ευρωζώνη «χρειάζεται μια συντεταγμένη διαδικασία για την χρεοκοπία κρατών», με διατήρηση της συγκεκριμένης χώρας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το ευρώ δεν θα καταρρεύσει εξαιτίας μιας χρεοκοπίας κράτους- μέλους», υπογραμμίζεται.

Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές ασκούν κριτική και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφορικά με την απόφαση της να αγοράζει κρατικά ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών, κάτι για τους οποίους αυξάνει τον κίνδυνο κατακόρυφης αύξησης του πληθωρισμού, ενώ η ΕΚΤ απομακρύνεται από τον βασικό της ρόλο και αναλαμβάνει αυτόν του χρηματοδότη κρατών.

Ολοκληρώνοντας, οι 42 Γερμανοί ευρωβουλευτές λένε όχι στην ένταξη νέων κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα