Νέα ανακοίνωση Π. Νικολούδη για την υπόθεση Κούβελου…


Συμπληρωματική ακρόαση απότην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητεί ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης τηςΝομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδης, όπωςαναφέρει σε ανακοίνωσή του. Όπως ισχυρίζεται «ο μόνος χώρος, όπου τουεπιτρέπεται να μιλήσει, είναι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», προκειμένου ναδώσει «ενδιαφέρουσες απαντήσεις» για το 1 εκατομμύριο ευρώ που αφορά στηνυπόθεση Κούβελου...

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια της από1-3-2012 ανακοίνωσής μου και ως απάντηση στη συνεχιζόμενη σε βάρος μου δημόσιακριτική, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:
1.
Ενώπιον της ΕπιτροπήςΘεσμών & Διαφάνειας αναφέρθηκα σε πρόσωπο (έναν ή μία), το οποίο ανήκειστον “πολιτικό κόσμο της χώρας”, με την ευρύτερη του όρου έννοια και όσοι ήτανπαρόντες στη συνεδρίαση το γνωρίζουν πολύ καλά. Κάθε διαφορετική ερμηνεία, μετην επίκληση αποσπασμάτων από άλλα σημεία των πρακτικών και σύνδεση μεμισοτελειωμένες, στον προφορικό λόγο, φράσεις είναι τουλάχιστον αυθαίρετη.
2. Έκανα λόγο για έναεκατομμύριο, χωρίς άλλο προσδιορισμό.3. Δεν ανέφερα “Ελβετία”ούτε άλλη χώρα του εξωτερικού.4. Όταν ερωτήθηκα καιαπάντησα, στη συνεδρίαση της 21-2-2012, χρειάστηκε ν' ανακαλέσω στη μνήμη μουμία (1) από τις 4.618 υποθέσεις του προηγούμενου έτους και είναι αληθές, ότιανέφερα τον “Μάιο” αντί τον “Μάρτιο” του 2011. Το θέμα αυτό, το διευκρίνισααρμοδίως τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θέλω όμως να τονίσω, για μία ακόμη φορά,την ελάχιστη αν όχι ανύπαρκτη, σημασία του αν το γεγονός συνέβη τον Μάιο ή τονΜάρτιο του 2011 και αντίθετα, την τεράστια σημασία της από μέρους μουεπισήμανσης, ότι το παραπάνω ποσό ήταν νόμιμο χρήμα. Αυτός ήταν ο στόχος και ηουσία της απάντησής μου, η οποία αν δεν είχε υπάρξει, σύντομα θα σημειωνότανπολύ χειρότερη εξέλιξη στην όλη υπόθεση και την εξέλιξη αυτή θα ήμουνυποχρεωμένος να παρακολουθώ σιωπηρός.
Ζητώ απ' όλους νακατανοήσουν την ιδιόμορφη και ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενός δημόσιου λειτουργού,ο οποίος, ενώ ερωτάται και οφείλει ν' απαντά, οφείλει ταυτόχρονα να τηρεί καιτο καθήκον της εχεμύθειας.
Για τον λόγο αυτό,ακριβώς, θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να υβρίζεται, έτσι αβασάνιστα, κάποιος, οοποίος εμποδίζεται από τον ίδιο το νόμο στο να δώσει ολοκληρωμένες καιαποστομωτικές απαντήσεις σε όλους και για όλα.
Ο μόνος χώρος, που μουεπιτρέπεται να μιλήσω είναι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας. Αςκληθώ άμεσα σε μία συμπληρωματική ακρόαση και εκεί θα δοθούν ενδιαφέρουσεςαπαντήσεις. Αν αυτό δεν συμβεί τώρα, σύντομα θα καταστεί αναπόφευκτο. Και εάν δενκαταστεί αναπόφευκτο από τα γεγονότα, θα το επιδιώξω εγώ ο ίδιος.
Αθήνα, 7-3-2012Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣΑντεισαγγελέας ΑρείουΠάγου»
Keywords
Τυχαία Θέματα