Τρεις Γενοκτονίες, Ιστορική Μνήμη-Στρατηγική Αναγνώρισης…


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθει η εκδήλωση εχθές Δευτέρα, 5Μαρτίου, 2012 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με τίτλο: Έλληνες, Αρμένιοι,Ασσύριοι: Τρεις Γενοκτονίες, Ιστορική Μνήμη-Στρατηγική Αναγνώρισης πουδιοργάνωσε η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων τηςΝέας Δημοκρατίας τιμώντας τη μνήμη Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων θυμάτων τηςτουρκικής γενοκτονικής πολιτικής... Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν: ΚωνσταντίνοςΦωτιάδης, Καθηγητής της Ιστορίας του Νέου
Ελληνισμού, Παιδαγωγικό ΤμήμαΔημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Μιχαήλ Βαρλάς, Ιστορικός, Τμήμα Γενεαλογίας και ΠροφορικήςΙστορίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος.
Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο βουλευτής Β΄Αθηνών, πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. ΠάνοςΠαναγιωτόπουλος
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν o Πρόεδρος τηςΠαμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Παρχαρίδης, ο Πρόεδρος τηςΟμοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος κ. Αθανάσιος Λαγοδήμος, εκ μέρους τηςΑρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος η κ. Ντίρα Τσουκαλά και ο Πρόεδρος τηςΠανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων κ. Κυριάκος Μπατσάρας.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο ΣεβασμιότατοςΑρχιεπίσκοπος των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κ.κ. Χορέν Τογραματζιάν, η Α.Ε.Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Γκαγκίκ Γαλατσιάν, τέως υπουργοί,βουλευτές, εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος, η Πρόεδρος της ΕλληνικήςΕθνικής Επιτροπής UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Πρόεδρος της ΙσραηλιτικήςΚοινότητας Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τομεάρχεςκαι Γραμματείς του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αντιπροσωπεία των ΕνώσεωνΑποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς καιεκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Σωματείων του Ποντιακού και ευρύτερουΜικρασιατικού Ελληνισμού.
Ο Μεσσήνιος Γραμματέας Χρήστος Γιάνναρης ευχαρίστησε όσουςσυνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης εκφράζοντας την ικανοποίηση τουγια την προσέλευση εκατοντάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών, η παρουσία τωνοποίων, την δύσκολη αυτή περίοδο για την πατρίδα μας, αποδεικνύει το έντονοενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης τουλαού μας.
Όλη η ομιλία του Χ. Γιάνναρη:
Αξιότιμοι προσκεκλημένοι
Κυρίες και κύριοι
Φίλες και φίλοι
Με ιδιαίτερη τιμή αλλά και μεγάλη χαρά, σας καλωσορίζω στηνεκδήλωσή της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων τηςΝέας Δημοκρατίας.
Η Γραμματεία μας τιμάει σήμερα τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδωνΕλλήνων της Θράκης, του Πόντου και της ευρύτερης Μικράς Ασίας, θυμάτων τηςΓενοκτονίας, καθώς και των άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων, οι οποίοι ήρθανκυνηγημένοι και τσακισμένοι στη μητροπολιτική Ελλάδα.
Μαζί με τους Έλληνες, τιμάμε και την μνήμη Αρμενίων καιΑσσυρίων, αρχαίων εθνών με σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, που έπεσαν θύματατης γενοκτονικής πολιτικής κοινών διωκτών. Η μελέτη και ιστορι
Keywords
Τυχαία Θέματα