ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!



ΩΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ!Όταν εμείς αποκαλύπταμε πρώτοι πως τα σκουπίδια του δήμο Καλαμάτας θάβονται στα εδάφη της Αρχαίας Ολυμπίας τότε κάποιοι έλεγαν πως έχουμε εμμονές με τον ‘εμετικό’ δήμαρχο Καλαμάτας Π.Νίκα (εδω). Τώρα επιβεβαιωθήκαμε πλήρως τι έχουν να μας πουν; Τα εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘Θάρρος’ Μεσσηνίας και του περιοδικό ‘hot doc’ αποκαλύπτουν την μπόχα και την δυσωδία όχι μόνο των σκουπιδιών αλλά και των ερετών αρχόντων της Πελοποννήσου που συνάπτουν συμβάσεις
εκατομμυρίων ευρώ με εργολάβους χωρίς να έχουν ως όρο το που θα καταλήγουν τα σκουπίδια. Μπράβοι, νονοί της νύχτας και όλος ο υπόκοσμος καλύπτει την ‘Μαφία των Σκουπιδιών’ και όλα αυτά με την σφραγίδα των ΟΤΑ. Εργολάβοι κυνηγούν με φορτηγά αστυνομικούς μέσα στο σκοτάδι, αστυνομικοί που πυροβολούν για να γλυτώσουν τη ζωή τους, τσιλιαδόροι, πλοία που ταξιδεύουν στο Ιόνιο γεμάτα σκουπίδια με άγνωστο προορισμό, μυστηριώδεις εμπρησμοί σε εγκαταστάσεις και εκατομμύρια ευρώ συνθέτουν το παζλ της βρώμικης εικόνας, της διαχείρισης και της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Καλαμάτα και τη Δυτική Ελλάδα. Η μπόχα που αναδύεται πίσω από αυτή, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, είναι ανυπόφορη και πιο δυνατή από εκείνη των σκουπιδιών.

Η αδυναμία της Πολιτείας να δώσει οριστικές λύσεις στο πρόβλημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τους Δήμους της περιοχής και η προκλητική συμπεριφορά ορισμένων κρατικών υπαλλήλων και αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνουν το δικαίωμα σε κυκλώματα της νύχτας να πλουτίζουν από τα σκουπίδια, καταστρέφοντας και ρυπαίνοντας ανεξέλεγκτα το περιβάλλον, αλλά και παραβλέποντας τους κινδύνους σε βάρος της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις δε διστάζουν να διαχειρίζονται και να αποθέτουν σε άγνωστους χώρους ακόμη και επικίνδυνα μολυσματικά απόβλητα νοσοκομείων!Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα όσα διαδραματίζονται τα δύο τελευταία χρόνια μεταξύ Καλαμάτας – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας.
Βρώμικα κυκλώματα
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία και επιβεβαιώνουν με τη σειρά τους οι διωκτικές Αρχές της Ηλείας, άνθρωποι της νύχτας, σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς απορριμμάτων, κάνουν τα τελευταία 2 χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά εγκλήματα σε βάρος της περιοχής, καθώς ρίχνουν ανεξέλεγκτα εκατοντάδες τόνους απορριμμάτων σε παράνομη χωματερή που βρίσκεται δίπλα από την κοίτη του ποταμού Αλφειού και μόλις 5-6 χιλιόμετρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.
Πίσω από το θέμα που, όπως λένε, «μυρίζει περισσότερο από τα σκουπίδια», υπάρχει ένα δίκτυο από ντόπιους μικρούς και μεγάλους εργολάβους, νταλικέρηδες και έμμισθους τσιλιαδόρους, οι οποίοι με τη σιωπηρή ανοχή διαφόρων τοπικών παραγόντων και εκμεταλλευόμενοι το αδιέξοδο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, πλουτίζουν μεταφέροντας σκουπίδια ακόμα και από τα νοσοκομεία παρακείμενων νομών.
Δίκες, καταδίκες και αυτόφωρα.
Ένας από τους
Keywords
Τυχαία Θέματα