Μία καταγγελία και μία αυτοκτονία πρόδωσαν τους εκβιαστές - τοκογλύφους

Η εγκληματική δραστηριότητα των εκβιαστών – τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 2003 και μέχρι σήμερα οι επικεφαλής της ομάδας είχαν καταφέρει να φτιάξουν μια εγκληματική οργάνωση με τέσσερα παρακλάδια που δρούσε στη Βόρειο Ελλάδα.....
Τα μέλη της σπείρας ήταν πρόσωπα γνωστά στην πόλη, κάποιοι άνθρωποι κύρους και υπεράνω υποψίας, κάποιοι άλλοι γνωστοί για τις δραστηριότητες τους στο χώρο του υποκόσμου. Η συμμορία δρούσε ανεξέλεγκτα,
μέχρι που ένα από τα θύματα της αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας.
Τον περασμένο Μάιο προσήλθε στην Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης ο Ιωακείμ Δημητρίου και ανέφερε εις βάρος του ενέργειες από τους Κωνσταντίνο Μελέτη, Αλέξανδρο Μελέτη, Γεώργιο Πολυμέρη, Δημήτρη Λαμπάκη και Μάρκο Καραμπέρη. Οι δύο πρώτοι είναι αδέλφια και άνθρωποι της νύχτας στην Περαία Θεσσαλονίκης. Ο τελευταίος, είναι ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων και φέρεται να είναι και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Ωστόσο ένα ακόμα γεγονος που οδήγησε την Αστυνομία στους δράστες ήταν μία αυτοκτονία ανθρώπου που είχε δανειστεί χρήματα από ένα αρχηγικό μέλος της οργάνωσης. Ο άτυχος άνδρας μην μπορώντας να αποπληρώσει το δάνειο, ααποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.
Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες και με το περίφημο βαλιτσάκι της ΕΥΠ έπιασε δουλειά. Οι συνομιλίες των εμπλεκομένων άρχισαν να καταγράφονται και τα πρόσωπα κλειδιά που συγκροτούσαν το παράνομο δίκτυο τοκογλυφίας και εκβίασης εμφανίστηκαν σιγά σιγά. Στη συνέχεια στοιχειοθετήθηκε και το κατηγορητήριο. Συνολικά η αστυνομία υποστηρίζει πως συνολικά 63 άτομα εμπλέκονται στην οργάνωση.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες
Ο Μάρκος Καραμπέρης κατηγορείται για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράνομη κατοχή όπλου, οπλοφορία, οπλοχρησία.
Ο Δημήτρης Λογοθέτης κατηγορείται για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.
Η Ελένη Μπούρδα κατηγορείται για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.
Ο Γιάννης Χατζηιγνατιάδης κατηγορείται για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από ε
Keywords
Τυχαία Θέματα