Μετρούν πληγές στο Μαραθώνα, κάηκαν σπίτια - Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες

«Σε καλό δρόμο» βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μαραθώνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα, τουλάχιστον 20 σπίτια στον οικισμό Αύρα έχουν σοβαρές ζημιές και δεν μπορούν να κατοικηθούν...

Οι εστίες έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο και οι από αέρος επιχειρήσεις έχουν σταματήσει, ενώ στο σημείο παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις με 60 πυροσβέστες, με 30 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Αύρα, και λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, το ένα εκ
των οποίων κατευθύνεται προς το Σούλι Μαραθώνα.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, που έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πορεία του δυτικού μετώπου, αλλά το νότιο μέτωπο που κατευθύνεται προς το Σούλι είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς ενεργούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, εθελοντικά οχήματα, 15 ιδιωτικά βυτιοφόρα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ισάριθμα ελικόπτερα εκ των οποίων δύο Σινούκ του στρατού.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εγκλωβίστηκε στις φλόγες πυροσβεστικό όχημα, όμως οι άνδρες που επέβαιναν σε αυτό πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα. Το όχημα έχει υποστεί σοβαρές φθορές.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, Ιορδάνη Λουΐζο, αυτή τη στιγμή η φωτιά ελέγχεται, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης των εκατοντάδων μικρών εστιών.

Όπως ανέφερε στο newpost, τα συνεργεία του δήμου θα αρχίσουν άμεσα τις καταγραφές των ζημιών, όμως είναι άμεση η ανάγκη φιλοξενίας των πληγέντων, για την οποία έχουν ήδη διατεθεί οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα