Μειωμένα έσοδα καταγράφουν 3 στους 4 κλάδους της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας το 2013.

Μειωμένα έσοδα καταγράφουν 3 στους 4 κλάδους της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας το 2013. Συγκεκριμένα, μείωση των πωλήσεων εμφανίζουν οι 18 από τους 24 κλάδους, με ορισμένους να παρουσιάζουν διψήφια ποσοστιαία πτώση εσόδων, σε επίπεδα που υπολείπονται των εσόδων που είχαν το έτος 2005, ακόμη και κατά 75%..... Ωστόσο, οι 13 από τους 18 αυτούς κλάδους εμφανίζουν επιβράδυνση της πτωτικής πορείας των εσόδων τους. Επίσης, οι υπόλοιποι έξι κλάδοι καταγράφουν ανοδική πορεία του κύκλου εργασιών τους, αν και το γεγονός αυτό οφείλεται
κυρίως στην άνοδο των διεθνών τιμών των προϊόντων τους. Αυτά συνάγονται από την εξέλιξη του κύκλου εργασιών της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2012- Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει και επεξεργάζεται η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Βάσει αυτών, ο συνολικός κύκλος εργασιών της βιομηχανίας την προαναφερθείσα χρονική περίοδο, σε σύγκριση με τον κύκλο εργασιών του αντίστοιχου προηγούμενου δωδεκαμήνου, μειώθηκε κατά 1,9%. Η μείωση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη, όμως, αν απομονωθεί ο κλάδος των παραγώγων πετρελαίου, τα έσοδα του οποίου (αυξήθηκαν κατά 1,9%) αντιστοιχούν στο 27% περίπου των εσόδων όλων των κλάδων της βιομηχανίας.

Σε σύγκριση με το έτος 2005, ο συνολικός κύκλος εργασιών εμφανίζεται αυξημένος κατά 9,9%, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση του κύκλου εργασιών του κλάδου παραγώγων πετρελαίου στο μεσοδιάστημα κατά 98,5%, κυρίως λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών των προϊόντων του.
Keywords
Τυχαία Θέματα