Με τέσσερις διαγωνισμούς τα έργα σε Φυλή, Κερατέα, Γραμματικό



Τέσσερις θα είναι τελικά οι διαγωνισμοί για τα έργα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) κ. Ν. Ματζούφα. Οπως τόνισε στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίασης της διϋπουργικής για την εφαρμογή του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, τα έργα για την Αττική αναμένεται να προωθηθούν έως το τέλος του έτους.....

Στη διϋπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε
στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη, συμμετείχε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης.
Η διϋπουργική φαίνεται ότι προκρίνει τελικά την πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, ο οποίος εξαρχής ζητούσε χωριστούς διαγωνισμούς για να προχωρήσουν τα έργα - δύο στη Φυλή και από ένα σε Κερατέα και Γραμματικό - σε αντίθεση με τον πρώην υπουργό ΠΕΚΑ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πρότεινε έναν ενιαίο διαγωνισμό.
Κατά τη διϋπουργική για τον εθνικό περιφερειακό σχεδιασμό για τα σκουπίδια αποφασίστηκε ακόμη να καταρτιστεί, το αργότερο εντός εξαμήνου, πρόγραμμα πρόληψης παραγωγής αποβλήτων και να λειτουργήσει ένας μηχανισμος μόνιμης παρακολούθησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Παράλληλα θα προωθηθεί και η αναθεώρηση του εθνικού σχεδιασμού, καθώς κρίνεται πλέον παλαιός και ανεπαρκής.
Keywords
Τυχαία Θέματα