Μαζιώτης – Ρούπα καλούν σε «ένοπλη επανάσταση»

«Είναι πιο επιτακτική και πιο αναγκαία από ποτέ η ένοπλη επανάσταση» αναφέρει σε γραπτή επιστολή του προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης....

«Έχουμε πόλεμο και αυτόν το ξεκίνησε το καθεστώς που υπηρετείτε» υποστήριξε σε επίσης γραπτή επιστολή της προς το δικαστήριο, η Παναγιώτα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, η οποία επίσης καταζητείται.
Οι δύο επιστολές έφτασαν στη δικηγόρο των δύο κατηγορουμένων για συμμετοχή
στον Επαναστατικό Αγώνα ταχυδρομικά και αναγνώστηκαν από την ίδια στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, όπου επρόκειτο να ξεκινήσουν και οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Η επιστολή του Ν. Μαζιώτη με ημερομηνία τον Οκτώβριο του 2012 έχει ως εξής: «Οι επαναστάτες δεν απολογούνται, αντίθετα υπερασπίζονται τη δράση τους αψηφώντας τις συνέπειες. Σε όλες τις διώξεις ποτέ δεν αρνήθηκε ότι συμμετείχα στα γεγονότα. Ποτέ δεν απαρνήθηκα τη δράση μου μπροστά στον εχθρό. Είμαι και ήμουν πάντα συνεπής. Οι κατηγορίες για τον Επαναστατικό Αγώνα είναι ο πλέον ύψιστος τίτλος τιμής. Η συμμετοχή μου είναι αποτέλεσμα πολιτικής ωρίμανσης. Στο δικαστήριό σας υπερασπίστηκα όλες τις ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα. Η πολιτική ευθύνη την οποία αναλάβαμε, σημαίνει να υπερασπίζεσαι την πολιτική δράση μιας οργάνωσης. Οι επαναστάτες δεν δίνουμε πληροφορίες, δεν μιλάμε γι” αυτά τα πράγματα. Γνωρίζουμε το κόστος και τις συνέπειες. Ο Λάμπρος Φούντας έπεσε στον αγώνα. Για μας δεν είναι νεκρός. Θα μείνει στη μνήμη μας όπως όλοι οι μαχητές. Είναι πιο επιτακτική και πιο αναγκαία από ποτέ η ένοπλη επανάσταση» .

«Έχουμε χρέος να αλλάξουμε τον κόσμο»
Η δήλωση της συντρόφου του, Παναγιώτας Ρούπα, με ημερομηνία Δεκέμβριος 2012, έχει ως εξής: «Δεν ένιωσα ποτέ υπόλογη. Ο μόνος κριτής είναι η επαναστατική ιστορία και οι φορείς της. Ο Επαναστατικός Αγώνας ήταν μια οργάνωση, ορόσημο για πολλούς αγωνιστές. Σήμερα είναι ορατό το κενό μιας τέτοιας επαναστατικής δράσης. Είμαι υπερήφανη και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Ο Λ. Φούντας έπεσε μαχόμενος για να συνεχιστεί η ένοπλη δράση, για να ανατραπεί αυτή η δικτατορία. Πρόκειται για μια πολιτική δολοφονία.
Είναι τιμή και χαρά μου να αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τον ΕΑ. Το Μνημόνιο του 2012 είναι μια αργή και βασανιστική ευθανασία, με στόχο τη σωτηρία του νομίσματος και η αποφυγή κατάρρευσης του ευρωπαϊκού συστήματος. Ο Επαναστατικός Αγώνας επέλεξε να δράσει στην παρεμπόδιση αυτής της σωτηρίας και ο μόνος παράγοντας που θα μπορούσε να σταματήσει τις εξελίξεις θα ήταν η αντίδραση της κοινωνίας. Μοναδικός στόχος του Επαναστατικού Αγώνα ήταν η ένοπλη κοινωνική δράση από το προλεταριάτο, η οποία μπορεί να φέρει την επανάσταση. Αυτό το δικαστήριο δικάζει και καταδικάζει επαναστάτες. Πρόκειται για καθαρά πολιτική δίκη.
Αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη από επιλογή, που σημαίνει ότι παίρνεις στάση επίθεσης απέναντι στο καθεστώς, έχεις παραμερίσει το συλλογικό συμφέρον από το ατομικό. Έχουμε πόλεμο και αυτόν το ξεκίνησε το καθεστώς που υπηρετείτε.
Στοχοποιήσατε και στοχοποιείτε το παιδί μου. Η εκδίκηση του κράτους στρεφόταν κατά του παιδιού μου και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσω ποτέ. Για να μη ζήσει σε ένα κόσμο αδικίας, είναι μεγάλο χρέος μας να αλλάξουμε τον κόσμο. Αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που έχω να του αφήσω, μια επαναστατική κληρονομιά».

«Παρέμβαση στη δίκη»
Ο κατηγορούμενος Κ. Γουρνάς αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια και έκανε λόγο για ευθεία παρέμβαση στη δίκη από τον κ. Δένδια τη στιγμή των απολογιών.
«Έχω την άποψη ότι ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Όχι ότι σας παίρνουν πια τηλέφωνο, αλλά είστε άνθρωποι που ζείτε στην κοινωνία και διαβάζετε δημοσιεύματα. Με ποιους όρους θα δικαστώ, όταν βγαίνει non paper που λέει ότι κακώς βγήκαμε με 18μηνο; Σας αντιμετωπίζει ως υπάλληλο» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος. Το δικαστήριο θα συνεχίσει τη συνεδρίασή του, στις 31 Ιανουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα