Μαμά δημιουργεί κούκλες για παιδιά με σύνδρομο Ντάουν

Η μικρή Χάνα γεννήθηκε σε έναν κόσμο που τα πρότυπα ομορφιάς είναι εκείνα που προβάλλονται μέσα από τις κατάξανθες, όμορφες, με γαλανά μάτια και αφύσικα λεπτή μέση, μακρύ λαιμό και μακριά πόδια, κούκλες Μπάρμπι.
Η Χάνα όμως δεν είναι έτσι....

Είναι μια γλυκύτατη 13χρονη, με καστανά μαλλιά, υπέροχα χαμογελαστά μάτια και όρεξη για ζωή, την οποία δεν τη σταματά τίποτα και κανείς, ούτε φυσικά το σύνδρομο Ντάουν με το οποίο διαγνώστηκε.

Η Χάνα, όμως, παρατήρησε μια διαφορά ανάμεσα στην ίδια και την μικρότερη αδελφή της, όταν ήταν εννιά ετών και ξεφύλλιζε έναν διαφημιστικό
κατάλογο με κούκλες και παιχνίδια. Όλες οι κούκλες έμοιαζαν με την μικρή της αδερφή, αλλά καμία με την ίδια.

Η μητέρα της τότε, Κόντι Φίντα αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει κάτι για αυτό. Ξεκίνησε, λοιπόν, να ασχολείται με τον σχεδιασμό μιας κούκλας που θα είχε τα χαρακτηριστικά της μικρής της Χάνα, καθώς όσες κούκλες υπήρχαν στο εμπόριο δεν την ικανοποιούσαν.

Η Φίντα ονόμασε την προσπάθειά της «Dolls for Downs» και όπως εξηγεί, αποστολή της είναι να δώσει στα παιδιά με αναπηρίες «έναν φίλο για όλη τους τη ζωή».

Με τη βοήθεια της γλύπτριας Κάρεν Σκοτ, θεραπευτές και άλλους γονείς με παιδιά που έχουν σύνδρομο Ντάουν, η Φίντα κατάφερε να κατασκευάσει την ιδανική κούκλα για την κόρη της και τα υπόλοιπα παιδιά που έβλεπαν το είδωλο τους στον καθρέπτη και το πρόσωπό τους δεν είχε σχέση με αυτό των αγαπημένων παιχνιδιών τους.
«Θέλω η Χάνα να δει μια κούκλα με σύνδρομο Ντάουν και να δει κάτι όμορφο, γιατί αυτό είναι που βλέπω όταν την κοιτάω», δήλωσε η μητέρα της 13χρονης.

Τον ερχόμενο Μάιο, θα κυκλοφορήσουν πέντε «αγόρια» και πέντε «κορίτσια» με σύνδρομο Ντάουν, που μπορούν να αγοραστούν μέσω της ιστοσελίδας www.dollsfordowns.org και η Φίντα ελπίζει πως θα κρατήσουν καλή συντροφιά στα παιδιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα