Δαφνί: Ασθενής τραυμάτισε με μαχαίρι τα γεννητικά του όργανα

Σε μιας πρωτοφανούς αγριότητας απόπειρα κατά της ζωής του προέβη ασθενής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), προκαλώντας βαριά τραύματα με μαχαίρι στα γεννητικά του όργανα. Η αγριότητα συνεχίστηκε όμως εις βάρος του και από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου καθώς ο εφημερεύων παθολόγος αρνήθηκε να συνοδεύσει τον αιμόφυρτο ασθενή που έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης στο πλησιέστερο νοσοκομείο!...

Χρέη ιατρού συνοδού ανέλαβε με συνοπτικές διαδικασίες λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του περιστατικού ένας νοσηλευτής ο οποίος συνόδευσε τον ασθενή με το ασθενοφόρο
στο Τζάνειο νοσοκομείο αλλά και στο χειρουργείο για την επέμβαση μέχρι και την ανάνηψη – σημειωτέον ότι ο ασθενής πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο και θα λάβει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες από το Τζάνειο.

Κατά πληροφορίες, η ιατρική γνωμάτευση του ειδικευόμενου παθολόγου ο οποίος εξέτασε τον νεαρό αυτόχειρα ανέφερε ότι «ο ασθενής είναι αιμοδυναμικά σταθερός» και ως εκ τούτου «μπορεί να μεταβεί χωρίς συνοδεία ιατρού» στο γενικό νοσοκομείο.

Παράνομη η συνοδεία του ασθενή από νοσοκόμο σύμφωνα με τον Σύλλογο Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μετά και τις καταγγελίες των νοσηλευτών ότι η άρνηση του ειδικευόμενου παθολόγου δεν σχετιζόταν τόσο με την σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση του ψυχιατρικού ασθενή όσο με το γεγονός ότι δεν υπήρχε στο νοσοκομείο άλλος παθολόγος που να εφημερεύει τη συγκεκριμένη ημέρα.

Επιπλέον, κατά τους εκπροσώπους των νοσηλευτών αποτελεί μείζον επιστημονικό και δεοντολογικό ζήτημα η συνοδεία του αιμόφυρτου ακρωτηριασμένου ασθενή από έναν νοσηλευτή που προφανώς «δεν δύναται να παρέχει τις υπηρεσίες του εκτός των ορίων των υπηρεσιών του νοσοκομείου αλλά και δεν έχει εκπαιδευτεί να παρέχει τις υπηρεσίες του εντός των ασθενοφόρων οχημάτων».

«Η υποχρέωση των Νοσηλευτών και των Β. Νοσηλευτών όπως συνοδεύουν ασθενείς κατά τη διακομιδή τους με ασθενοφόρο δεν μπορεί να
επιβληθεί με εγκύκλιο, ούτε με ανάθεση. Έτσι η ανάθεση στο νοσηλευτικό προσωπικό της συνοδείας ασθενή σε διακομιδή από το ΨΝΑ σε άλλο νοσοκομείο, είναι παράνομη» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ, κ. Γιώργος Αβραμίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα