Λοράν Φαμπιούς: «Ο Άσαντ είναι εκτελεστής»

Με νέα κίνησή της, η Γαλλία θα προσπαθήσει να δώσει ένα τέλος στην κρίση στη Συρία, ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα....

Ενώ η κατάσταση φαίνεται να χειροτερεύει, ειδικά στο Χαλέπι, το οποίο έχουν ήδη εγκαταλείψει 200.000 άμαχοι για να σωθούν από τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας του Άσαντ και των ανταρτών, ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς
αποκάλεσε τον Σύρο πρόεδρο «εκτελεστή».
Επιπλέον, η Δύση καταδικάζει τις σφοδρές μάχες και την εκτεταμένη αιματοχυσία, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μία κατάσταση χωρίς ίχνος νομιμότητας.

«Πρόκειται να ζητήσουμε έκτακτη σύσκεψη του ΣΑ, πιθανότατα σε επίπεδο υπουργών, πριν το τέλος αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ο Φαμπιούς, πιστεύοντας πως τα πράγματα στη Συρία θα οδηγήσουν σε μακελειό, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πρόσθετο βάρος στις γαλλικές πλάτες είναι και η επικείμενη προεδρική της θέση στο ΣΑ του ΟΗΕ, την οποία θα αναλάβει την ερχόμενη Τετάρτη. Σκοπός της θα παραμείνει το να πείσει Κίνα και Ρωσία να συναινέσουν σε κοινή γραμμή «πλεύσης» στο συριακό, με τις λοιπές ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα