Λαθροϋλοτόμοι λυμαίνονται τα ελληνικά δάση

Από τη βόρεια Ελλάδα έως την Πελοπόννησο δεκάδες είναι καθημερινά οι καταγγελίες για «επιδρομές με αλυσοπρίονα», ακόμα και μέσα σε εθνικούς δρυμούς και προστατευόμενες περιοχές....

Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Δασών, τον φετινό χειμώνα τα δασαρχεία έχουν υποβάλει περισσότερες από 1.300 μηνύσεις κατά λαθροϋλοτόμων ύστερα από καταγγελίες ή ελέγχους. Στην Αιτωλοακαρνανία η έκταση του φαινομένου ήταν τέτοια που οργανώθηκε σύσκεψη με κρατικούς και τοπικούς φορείς για την αντιμετώπισή του.

Δεν περνά ημέρα που
τα δασαρχεία όλης της χώρας να μη δέχονται καταγγελίες από πολίτες, σχετικά με το έργο λαθροϋλοτόμων. Συχνά πεζοπόροι και εργαζόμενοι σε δασαρχεία και φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με ομάδες λαθροϋλοτόμων, που κόβουν ξύλα προκειμένου να τα πουλήσουν στα χωριά. «Πριν από λίγο καιρό, κάναμε πεζοπορία με μια παρέα στη διαδρομή Μηλιές - Ξορύχτι στο Πήλιο. Φθάνοντας στο Ξουρίχτι είδαμε πολλά στρέμματα προσφάτως αποψιλωμένα, υπήρχε ακόμα πριονίδι επάνω στους κομμένους κορμούς», αυτόπτης μάρτυρας. «Λίγο αργότερα είδαμε ένα αγροτικό αυτοκίνητο να βγαίνει από έναν δασικό δρόμο, φορτωμένο με κορμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα