ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!


Πολύ θράσος λεμε. Μας έφεραντο ΝΔΤ και τώρα ζητούν και ριζική αλλαγή. Λαμόγια ολκής. Διαβάστε τηνεμετική ανακοίνωση...
Ένα κοινό άρθρο -παρέμβαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του βουλευτήΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, Θ. Οικονόμου.
Το άρθρο υπογράφουν οικ.κ. Καρανίκας, Κεδίκογλου, Μόσιαλος, Ντόλιος, Οικονόμου, Παρασύρης, Ραγκούσης.
Να ορίσουμε ξανά τοκοινωνικό
συμφέρον – Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ριζική αλλαγή
12 Φεβρουαρίου, 2012
Ηλίας Καρανίκας, ΣυμεώνΚεδίκογλου, Ηλίας Μόσιαλος, Γιώργος Ντόλιος, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης,Γιάννης Ραγκούσης

Είναι πανθομολογούμενο πωςτο πολιτικό σύστημα που προέκυψε μετά την πτώση της δικτατορίας έχει εξαντλήσειτη δυναμική και το ρόλο του. Είναι όμως επίσης αλήθεια πως όλα αυτά τα χρόνιαστη χώρα έγιναν βαθιές αλλαγές. Την ίδια στιγμή όμως όλες οι θετικές αλλαγέςπου πραγματοποιήθηκαν κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, γιατί όλα αυτά τα κτίσαμεπάνω στην άμμο ενός κρατικοδίαιτου και παρασιτικού οικονομικού μοντέλου καιενός πολιτικού συστήματος που αναπαράγονταν μέσα σε συνθήκες λαϊκισμού καικυριαρχίας των πελατειακών σχέσεων. Αν είχαμε ένα διαφορετικό πολιτικό σύστημακαι συνδικαλιστικό κίνημα, τότε θα είχαμε αποφύγει πολλές αρνητικές πλευρές τουσημερινού μας παραγωγικού μοντέλου και της δημοσιονομικής κρίσης. Δεν έγινανμεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι ηαπασχόληση, ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους και ο έλεγχος τωνμονοπωλίων/ολιγοπωλίων και των τιμών, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, τοκοινωνικό κράτος και η δικαιοσύνη.
Σήμερα αν δεν θέλουμε να χάσουμετα πάντα, χρειάζεται να προχωρήσουμε όχι σε μισές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις,αλλά σε ολοκληρωμένες και ριζικές ανατροπές του παραγωγικού μας μοντέλου. Οιμισές λύσεις θα αναπαράγουν το συνολικό μίζερο μοντέλο, οι ριζικές κοινωνικέςλύσεις θα δώσουν την πνοή που τόσο χρειάζεται η δημιουργική ελληνική κοινωνίαγια να ανασάνει.
Αυτή η δημιουργικήκοινωνία είναι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που σε καθημερινή βάση παράγουντα υλικά αγαθά αυτού του τόπου, οι εξωστρεφείς αγρότες που παράγουν προϊόντα πουεξάγονται σ’ όλο τον κόσμο, οι φιλότιμοι και εργατικοί δημόσιοι υπάλληλοι πουδεν τους επέτρεπε ο κομματισμός και ο συντεχνιασμός να αναδειχθούν και ναπροσφέρουν, οι εξωστρεφείς μη κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, με δυο λόγιαεκείνη η Ελλάδα που μέχρι σήμερα ασφυκτιούσε συνθλιβόμενη στις συμπληγάδεςπέτρες του συντεχνιασμού και του κομματισμού, των πελατειακών σχέσεων και τηςαδιαφάνειας.
Η αδυναμία του πολιτικούσυστήματος αλλά και εκείνων που παρόλο που ήσαν εκτός πίεζαν για ακόμη πιολαϊκίστικες πολιτικές μας οδήγησαν στο σημερινό σημείο. Αυτές οι πολιτικές καιοι πιέσεις οδήγησαν σε αδυναμία προώθησης εκείνων των μεταρρυθμίσεων που θαεγγυούνταν πως οι όποιες θυσίες της κοινωνίας θα οδηγούσαν σε μια αισιόδοξηπροοπτική.
Όλο αυτό το σύστημαδιαμόρφωσης κυβερνητικών πολιτικών και αντιπολίτευσης θέτει σήμερα σε κίνδυνοτα κεκτημένα της χώρας και την θέση της στην ευρωζώνη. Τεράστιες
Keywords
Τυχαία Θέματα