ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ…

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας και την Δευτέρα, πριν αρχίσουν να εξασθενούν, όπως προβλέπει το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ήδη, έχουν...

προκληθεί καταστροφές και προβλήματα σε αρκετά σημεία της Ελλάδας: καταστροφές στις καλλιέργειες στον αργίτικο κάμπο από το χαλάζι, το οποίο ήταν επίσης πολύ έντονο στα Καμμένα Βούρλα και τη Θεσσαλονίκη, πλημμύρες σε
καταστήματα στην Αθήνα, ανεμοστρόβιλοι στα Σφακιά. Επίσης, υπήρξε και ένας τραυματισμός – ευτυχώς όχι σοβαρός, όπως αποδείσθηκε στο νοσοκομείο – πυροσβέστη στην Ερυθραία, όταν τον χτύπησε ρεύμα από καλώδιο της ΔΕΗ στην προσπάθειά του να μετακινήσει κορμο δέντρου που είχε πέσει στον δρόμο.
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με το οποίο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέσα στην ημέρα, επηρεάζοντας σταδιακά και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Ειδικότερα, οι ισχυρές βροχές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες οπότε στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα πιθανόν στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο να είναι έντονα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ εξασθένηση και βελτίωση του καιρού αναμένεται στις περισσότερες περιοχές από το βράδυ.
Keywords
Τυχαία Θέματα