Καλώς ήρθες τρελό καρναβάλι!

www.protothema.gr
Οι φετινές Απόκριες ίσως να είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων χρόνων. Τη στιγμή που οι οικονομικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, οι Απόκριες είναι η ευκαιρία για ψυχαγωγία, που σίγουρα έχουν ανάγκη όλοι. Όλη η χώρα είναι έτοιμη να "καρναβαλιστεί" και να χορέψει στον "ρυθμό" των Αποκριών....
Η "καρδιά" του καρναβαλιού χτυπάει όπως κάθε χρόνο στην Πάτρα. Πλήθος κόσμου αναμένεται για ακόμα
μια χρονιά να κατακλύσει τους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας. Οι προετοιμασίες για την μεγάλη παρέλαση στις 26 Φεβρουαρίου συνεχίζονται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η "πρωτεύουσα" των Αποκριών δεν γιορτάζει το γεγονός και με άλλες εκδηλώσεις ή happenings. (Διαβάστε τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο εδώ)

Με το πέρασμα των χρόνων η Ξάνθη παίζει και αυτή σημαντικό ρόλο στις Απόκριες. Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι είναι ένα μεγάλο πολιτισμικό γεγονός κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι όσοι βρίσκονται στην πόλης της Ξάνθης βγαίνουν στους δρόμους και τους γεμίζουν με χρώματα, χορούς και μουσικές. (Δείτε ό,τι νέο υπάρχει εδώ)

Πώς γιορτάζει η Ελλάδα τις Απόκριες:
Καλαμάτα από την Τσικνοπέμπτη έως και την Καθαρή Δευτέρα σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και επαγγελματίες, προγραμματίζουν μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη αφιερωμένες στις Απόκριες. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
-Ο Δήμος Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία, γιορτάζει και φέτος για 17η συνεχή χρονιά την Αποκριά. Το μεγαλύτερο καρναβάλι της περιοχής αντιστέκεται στην κρίση. Στηρίζεται στο μεράκι, τον εθελοντισμό και τη δημιουργικότητα όσων το αγαπούν, και έρχεται να προσφέρει νότες χαράς και αισιοδοξίας. (Διαβάστε τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο εδώ)

-Η Αμαλιάδα, στο νομό Ηλείας, διοργανώνει κάτι εναλλακτικό για τις Απόκριες το Σαββατοκύριακο. Μια ποδηλατοδρομία. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
-Το Σαββατοκύριακο η Σπάρτη "καρναβαλίζεται" και είναι έτοιμη να γιορτάσει. Με σύνθημα "Οι μάσκες είναι απαραίτητες, σε άλλους για να κρυφτούν και σε άλλους για να διασκεδάσουν", η λακωνική πρωτεύουσα είναι έτοιμη. (Διαβάστε σχετικά εδώ)
-Το Ρέθυμνο για ακόμα μια χρονιά διοργανώνει διασκεδαστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες. Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί ο χορός των ομάδων του Καρναβαλιού και το ελληνικό αποκριάτικο γλέντι του Λυκείου Ελληνίδων. (Διαβάστε σχετικά εδώ)

-Ο Δήμος Χανίων διοργανώνει για το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις επικεντρωμένες στα παιδιά. Συγκεκριμένα, θα γίνουν τρία παιδικά αποκριάτικα πάρτι στη Σούδα, στα Περιβόλια και στο Ακρωτήρι. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
-Αποκριάτικα πάρτι, διασκεδαστικές εκδηλώσεις και πολλές άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου το Σαββατοκύριακο. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
-Με τίτλο «Σεργιάνι στην Αποκριά» η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εύοσμο, υπόσχεται γλέντι μέχρι τελικής πτώσης, με παραδοσιακούς χορούς, χορευτικά συγκροτήματα και άφθονο κρασί. (Διαβάστε σχετικ
Keywords
Τυχαία Θέματα