«Είμαστε όλοι Ελληνες»

Κύμα αλληλεγγύης χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν από το Βερολίνο έως τη Νέα Υόρκη, με σύνθημα «We are all Greeks» («Είμαστε όλοι Ελληνες»), υψώνεται σήμερα. Πολίτες από δεκάδες χώρες του κόσμου, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα που μεγαλώνει ώρα με την ώρα σε ένταση, διαμαρτύρονται για την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες.
Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σήμερα στις ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή την οικονομική κρίση
και τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Παρόμοια διαδήλωση ετοιμάζεται και στη Νέα Υόρκη από το κίνημα «Occupy Wall Street» .

Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην ελληνική βουλή την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπουν και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ευθιγραμμισμένα στις επιταγές της τρόικας που οδηγούν τους Έλληνες στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Οι «Αγανακτισμένοι» προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα», τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητά την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 (τοπική ώρα κάθε χώρας).

Η διαδήλωση στο Παρίσι
Με συνθήματα «όχι στην Ευρώπη των αρπακτικών του καπιταλισμού, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης» οργανώνεται σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι, διαδήλωση -διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 15.00 ώρα Ελλάδας στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για «δικτακτορία των χρηματιστηριακών αγορών» και τη θέληση για «δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών» ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της "Union Syndicales de Solidarite" ( Eνωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ).

Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των Αγανακτισμένων, καθώς και η «Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων».

Σημειώνεται ότι ένα πρώτο κάλεσμα συμπαράστασης στην Ελλάδα είχε γίνει πριν μια εβδομάδα από την εφημερίδα Ουμανιτέ, με σύνθημα : «Είμαστε όλοι Ελληνες, για να μην υποστούμε αύριο αυτά που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός».

Δεν είναι γνωστό για την ώρα εάν πρόκειται να γίνει και πορεία προς την ελληνική πρεσβεία, η οποία δεν είναι και πολύ μακριά από το Τροκαντερό.

Διαδήλωση και στη Νέα Υόρκη

Κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com ευ
Keywords
Τυχαία Θέματα