ΚΑΙ ΡΟΖ ΟΣΜΗ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ…



ΜΟΝΟ ΣΤΟ DIMOTIKOSAFARI ΚΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΗΣ 'ΤΖΕΝΗΣ' ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ Κ.ΖΩΝΤΑΝΟΥ Κεντρικό πρόσωπο σε αυτό το σκάνδαλο μεγατόνων φέρεται ότι είναι η 46χρονη Τζ.Γ., η οποία έως και τη σύλληψή της ήταν αποσπασμένη υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και διατηρούσε, όπως προκύπτει και από τις αποκαλυπτικές τηλεφωνικές συνομιλίες...

της οι οποίες καταγράφηκαν από το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, πολύ στενή προσωπική σχέση με τον πρόεδρο του Οίκου Ναύτου Χρήστο Παρρά, προσωπική επιλογή του Κώστα Ζωντανού του οποίου ήταν το μάτι και το αυτί στη ΝΔ, όπως λένε οι συνάδελφοι του στο οργανωτικό της ΝΔ, τον οποίο Χρήστο Παρρά η Τζένη Γ. χαρακτηρίζει «κολλητό» και «κομματόσκυλο» της Συγγρού, όπως δηλώνει και η ίδια, καθώς είναι ταυτόχρονα υψηλόβαθμο στέλεχος στον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ.

Υπάλληλος στο γραφείο του Χρήστου Παρρά ήταν ακόμη μία εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, η Λ.Π., ενώ έχουν συλληφθεί και ο σύζυγός της (Κ.Σ.), ακόμη μία υπάλληλος του Ταμείου (η Α.Χ.), ένας «φίλος» (ο Γ.Δ.), που εμφανίζεται να «βαράει όποιον δεν πληρώνει», και γνωστός αρχισυνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, υπάλληλος του Ταμείου (ο Σ.Γ.).

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά των σχέσεων αυτών είναι οι συνομιλίες αγάπες, τα σιρόπια, τα βογκητά και οι έρωτες της ιστορίας αυτής, που κατέγραψε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ. Τι να κάνεις όμως , ο παράς ο φουκαράς κι ο έρωτας του Χρήστου και της Τζένης δεν κρύβονται.

Μόνο που στην περίπτωση τους κόστιζε πολύ παραπάνω.

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο σε ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς ζήτησαν και πήραν οι έξι κατηγορούμενοι για το σχέδιο απάτης στον Οίκο του Ναύτου.
Την ίδια ώρα πάντως έρχονται στο φως και νέοι διάλογοι των εμπλεκομένων υπαλλήλων του Οίκου Ναύτου οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μετά την καταγγελία κλινικάρχη να παίρνουν 205.000 ευρώ για να του δώσουν σχεδόν 1 εκατομμύριο για ανύπαρκτες ιατρικές παροχές προς το ταμείο. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Ταμείου και, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο σε βάρος τους, «με τη μεθόδευση αυτή δεν θα υπήρχε κίνδυνος να διαπιστωθεί η απάτη» αφού «τυχόν μελλοντικός έλεγχος δεν θα είχε οποιοδήποτε αποτέλεσμα γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει διασταύρωση μεταξύ τιμολογηθέντων ιατρικών υπηρεσιών και αντίστοιχων πληρωμών ελλείψει των σχετικών παραστατικών».

Λίγη ώρα πριν το κρίσιμο ραντεβού με το κλινικάρχη που οδήγησε και στη σύλληψή τους, συνομιλώντας μαζί του η κατηγορούμενη υπάλληλος η οποία είναι αποσπασμένη στο Υπουργείο Παιδείας δεν κρύβει την αγωνία της για τα χρήματα που θα έπαιρναν.
Keywords
Τυχαία Θέματα