Ιταλία: Κατάσχεται η περιουσία του αρχιμαφιόζου Λίτσο Τζέλι…



Για φορολογικές απάτες διώκεται πλέον και μετά από έρευνες 15 ετών, ο Λίτσο Τζέλι, μια από τις πλέον ηγετικές μορφές του ιταλικού υποκόσμου, πρώην επικεφαλής της μασονικής στοάς P2, όπως ανακοίνωσε χθες στη Ρώμη η Οικονομική Αστυνομία της Ιταλίας. Ο Τζέλι φέρεται να είναι επικεφαλής ενός παντοδύναμου... κυκλώματος αποτελούμενου από ανώτατους δικαστικούς, πολιτικούς, στρατιωτικούς αλλά και κυρίως οικονομικούς παράγοντες της χώρας, το οποίο οφείλει στο ιταλικό δημόσιο περί τα 17 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη δίωξη είχε ως πρώτο αποτέλεσμα την κατάσχεση της υπερπολυτελούς έπαυλης του Τζέλι,
καθώς επίσης και περιουσιακών στοιχείων των τριών παιδιών του τα οποία επίσης ανήκαν στο παραπάνω κύκλωμα.

«Η υπόθεση ανάγεται στο 1998, όταν στην κατοχή της ιταλικής εφορίας περιήλθε ένα έγγραφο της γαλλικής δικαστικής αστυνομίας στο οποίο καταγράφονταν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Λίτσο Τζέλι στο εξωτερικό», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.
Υπενθυμίζεται πως ο 94χρονος πλέον Λίτσο Τζέλι ενέχεται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Ιταλία τα τελευταία 30 χρόνια.
Ο Τζέλι και η P2 -η οποία τέθηκε εκτός νόμου από την δικαιοσύνη το 1981 και στην οποία ανήκε, μεταξύ άλλων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι-, συνδέεται με την πτώχευση της Banco Ambrosiano, ο πρόεδρος της οποίας Ρομπέρτο Κάλβι, είχε βρεθεί κρεμασμένος από μια γέφυρα στο Λονδίνο.
Επίσης συνδέεται με την υπόθεση Ταντζεντόπολι, ένα σκάνδαλο δωροδοκιών, καθώς και με το μυστικό παραστρατιωτικό αντικομμουνιστικό δίκτυο Gladio.
Ο Τζέλι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης για διάφορα οικονομικά εγκλήματα ζούσε από το 1998 σε κατ' οίκον κράτηση στην εξοχική αυτή κατοικία στην Τοσκάνη.
Σε αυτό το ακίνητο η ιταλική αστυνομία είχε ανακαλύψει το 1982, κατά την διάρκεια έρευνας, 179 ράβδους χρυσού βάρους 168 κιλών η προέλευση των οποίων ουδέποτε δικαιολογήθηκε επαρκώς από τον ίδιο ή εξακριβώθηκε από τις Αρχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα