Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τελείωσε - Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται



Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα αφού κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των «τριών» στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες, δεν υπήρξαν οριστικές αποφάσεις.... «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», επιβεβαιώσαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την σύσκεψη, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε
ότι υπάρχει συμφωνία στα περισσότερα μέτρα.
«Παραμένει ένα κομμάτι των μέτρων ανοικτό. Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση και κάνουμε ότι μπορούμε για να μην πληγούν περαιτέρω τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας πως «αυτό είναι και το σημείο τριβής με την τρόικα».
Βενιζέλος: Η τρόικα έχει τάσεις τιμωρίας του λαούΜε δηλώσεις του από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Η σημερινή σύσκεψη έγινε με το μυαλό όλων μας στους έλληνες πολίτες που αγωνιούν για τα μέτρα και θέλουν να φύγει η χώρα από αυτη την ατμόσφαιρα της απαισιοδοξίας. Την Τρίτη τόνισα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ότι το ΠΑΣΟΚ αφού σήκωσε το βάρος της δύσκολης διαχείρισης τα προηγούμενα χρόνια, θα ολοκληρώσει πλέον μια πολιτική που θα φέρει αποτελέσματα. Για αυτό χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνω πως είμαστε διατειθειμμένοι να αποδείξουμε πως το πακέτο αυτό θα είναι το τελευταίο και δεν θα έχει οριζόντια μέτρα».Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τα μέτρα αφού οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε εξέλιξη. Όταν κάποιοι λένε "ελάτε και εσείς στις επαφές" την τελευταία στιγμή δεν βοηθούν καθόλου στην πορεία της χώρας».Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε εκ νέου ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά όχι με τάσεις τιμωρίας του λαού. «Αυτή την τάση έχει η τρόικα», είπε χαρακτηριστικά.«Πρέπει να εμφανίζουμε στη Βουλή μια πλήρη ιστορία και να την παρουσιάσουμε στη συνέχεια στο λαό για να λάβουμε έγκαιρα την επόμενη δόση», πρόσθεσε ο ίδιος.Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να προτείνει στην τρόικα την εφαρμογή των μέτρων σε δύο διετίας, την οποία πρότεινε το ΠΑΣΟΚ, ώστε να δοθεί παράταση και αποφυγή της τελευταίας δέσμης μέτρων αν αποδόσουν τα πρώτα.Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αφού όπως είπε η τρόικα ελπίζει στην εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από το νέο φορολογικό σύστημα, που θα προέρχονται, όμως, από εκεί που θα υπάρχει φοροδιαφυγή.Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως πρέπει να διατηρηθεί μέχρι τέλους η ισορροπία στα μέτρα που περιλαμβάνει 6,5 δισ. ευρώ από πειρκοπές σε μισθούς και συντάξεις και 5 δισ. ευρώ από περικοπή δαπανών σε άλλα υπουργεία.Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώσε πως δεν προβλέπεται νέα συνάντηση την τρέχουσα εβδομάδα καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι επαφές του κ. Στουρνάρα με την τρόικα.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν «κλε
Keywords
Τυχαία Θέματα