Η Γαλλία αναγνωρίζει το Συριακό Εθνικό Συνασπισμό

Η κίνηση της Γαλλίας να αναγνωρίσει τη συριακή αντιπολίτευση -όπως είχε πράξει και με τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη- προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Εξωτερικών της Συρίας, Φάισαλ Μέκνταντ, ο οποίος έκανε λόγο για «ανήθικη θέση»....
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ότι το Παρίσι αναγνωρίζει το νέο συνασπισμό της αντιπολίτευσης ως «το μοναδικό εκπρόσωπο του συριακού λαού», ο Μέκνταντ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ενδεχόμενο εξοπλισμού των ανταρτών από το Παρίσι.

«Επιτρέψτε
μου να χρησιμοποιήσω αυτήν τη λέξη, πρόκειται για μια ανήθικη στάση γιατί εξουσιοδοτεί τη δολοφονία Σύρων. Στηρίζουν τους δολοφόνους, τους τρομοκράτες, ενθαρρύνοντας την καταστροφή της Συρίας», τόνισε αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος, τον Μάρτιο του 2011, οι συριακές αρχές χαρακτηρίζουν τους αντάρτες και τους αντιπολιτευόμενους «τρομοκράτες» που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό για να σπείρουν το χάος στη χώρα.

«Πιστεύω ότι είναι ένα τεράστιο λάθος", συνέχισε ο Μέκνταντ κρίνοντας ότι η αναγνώριση αυτή "αντιβαίνει στην ιστορία της Γαλλίας στις διεθνείς σχέσεις». Καταγγέλλοντας μια «αλαζονική στάση», διαβεβαίωσε ότι «σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι θα απογοητευτούν από αυτήν την απόφαση» η οποία, όπως υποστήριξε, υπαγορεύτηκε «από το αποικιοκρατικό παρελθόν της Γαλλίας».

«Η Γαλλία πρέπει να αφήσει ήσυχη τη Μέση Ανατολή και να μην παίζει τέτοια παιχνίδια», συνέχισε, σημειώνοντας ότι «αυτή η κατάφωρη παρέμβαση της Γαλλίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας παραβιάζει τη χάρτα» των Ηνωμένων Εθνών.

«Καταδικάζουμε έντονα τη γαλλική θέση, η οποία είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα παράδοσης όπλων στην αντιπολίτευση.

«Η υποστήριξη στην τρομοκρατία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε καθιστώντας τη Γαλλία «υπεύθυνη για το θάνατο χιλιάδων Σύρων» επειδή παρέχει οικονομική και τεχνική στήριξη σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα