Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει παράπονα από τα κρατικά κανάλια…

Μια μέρα μετά την τελευταία επίθεση του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τόνι 'Αμποτ, εναντίον του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού ιδρύματος του ABC έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση του θα αξιολογήσει το κόστος και την αποδοτικότητα τόσο...
του ABC όσο και του άλλου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού ιδρύματος, αυτού της SBS που ιδρύθηκε για τους μη αγγλόφωνους κατοίκους της χώρας.
Η ανακοίνωση αυτή ερμηνεύεται από πολιτικούς αναλυτές ως μια προσπάθεια της κυβέρνησης όχι
μόνο να κάνει περικοπές αλλά και να στείλει ένα μήνυμα, κυρίως στο ABC, ότι είναι δυσαρεστημένη με τον τρόπο που καλύπτει την επικαιρότητα. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως το ABC, που χρηματοδοτείται με ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως από το δημόσιο (άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια πάνε στην SBS) έχει «αριστερή ατζέντα».
'Αποψη που φαίνεται να συμμερίζεται ο πρωθυπουργός, Τόνι 'Αμποτ, αν και ο υπουργός Επικοινωνιών, Μάκολμ Τέρνμπουλ τηρεί αποστάσεις και στηρίζει την ανεξαρτησία του ABC. Αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός επιτέθηκε, για άλλη μια φορά, εναντίον της κρατικής τηλεόρασης του ABC κρίνοντας πως ο τρόπος που παρουσιάζει το κανάλι την μεταναστευτική πολιτική δεν είναι τόσο «πατριωτικός» όσο θα έπρεπε.
Το ABC έχει επανειλημμένα αναφερθεί σε καταγγελίες για κακοποίηση μεταναστών από τις κρατικές αρχές και έχει στηλιτεύσει τη «φειδωλή» επίσημη ενημέρωση γύρω από το θέμα. «Ο κρατικός μας τηλεοπτικός φορέας δεν στέκεται στο πλευρό μας» είπε ο κ. 'Αμποτ και πρόσθεσε: «Παίρνουν το μέρος όλων των άλλων εκτός από της Αυστραλίας. Θα έπρεπε να δείχνουν και μία στοιχειώδη στήριξη στη δική μας πλευρά».
Ο Αμποτ επέκρινε επίσης την εκτενή κάλυψη που είχε το ABC στις αποκαλύψεις του Σνόουντεν (οι οποίες προκάλεσαν ιδιαίτερα στην Αυστραλία μίνι διπλωματική κρίση με την Ινδονησία).
Keywords
Τυχαία Θέματα