Φονικές χιονοστιβάδες στο Αφγανιστάν

Ο αριθμός των νεκρών από τη χιονοστιβάδα που ακολούθησαν τις σφοδρές χιονοπτώσεις στο βόρειο Αφγανιστάν αυξήθηκε σε τουλάχιστον 28, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σήμερα....
Χιονοστιβάδες σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε πολλές περιοχές της επαρχίας Μπαντακσάν όπου οι δρόμοι έχουν αποκοπεί, καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων. Δεκάδες σπίτια παραμένουν θαμμένα κάτω από το χιόνι.
Ο 'Αμπντουλ Μαρούφ Ράσιχ, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη, δήλωσε πως 28 άτομα συμπεριλαμβανομένων και γυναικόπαιδων έχασαν τη ζωή τους, ενώ 40 τραυματίστηκαν μετά
την έναρξη των χιονοπτώσεων στο Μπαντακσάν. Τα ελικόπτερα του στρατού μεταφέρουν τρόφιμα στην περιοχή και έχουν μεταφέρει σωστικά συνεργεία σε απομονωμένες περιοχές και χωριά, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Στο βόρειο Αφγανιστάν οι σφοδρές χιονοπτώσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο κάθε χειμώνα. Την τελευταία εβδομάδα, βαριές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στην πρωτεύουσα Καμπούλ εκτός από τις βόρειες περιοχές της χώρας. Τον Φεβρουάριο του 2010, περισσότερα από 160 άτομα σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στο πέρασμα του Σαλάνγκ, το οποίο συνδέει την Καμπούλ με το βόρειο μέρος της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα