«Ευεργετικό σοκ θα φέρει η υπερψήφιση του προϋπολογισμού»

Για ένα «ευεργετικό σοκ» που θα φέρει στην ελληνική οικονομία η υπερψήφιση του προϋπολογισμού και η αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου....

Όπως ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, ο προϋπολογισμός που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την Κυριακή, είναι το πρώτο βήμα προς την ανάκτηση της ανεξαρτησίας
της χώρας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η αποδέσμευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ θα είναι η αδιάψευστη επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη, ενώ αναμένεται να αλλάξει άρδην τη στάση των υποψήφιων επενδυτών.

Εκτίμησε, επίσης πως για πρώτη φορά τα χρήματα που θα μπουν στην οικονομία είναι περισσότερα από αυτά που αφαιρούνται με τις περικοπές. Διέψευσε δε τα δημοσιεύματα που θέλουν την Αθήνα να αναγκάζεται να πάρει μέσα στο 2013 επιπλέον μέτρα 5,5 δισ. Τόνισε δε πως όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί -τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την τρόικα- με την παραδοχή ότι «δεν θα υπάρξει αναστροφή του υφεσιακού κλίματος».

Επέμεινε ότι η ρευστότητα που θα φέρει η αποδέσμευση της δόσης για την οικονομία θα είναι θετική και πως ήδη γίνονται συσκέψεις ότι «αυτή η ρευστότητα να διοχετευτεί σωστά αυτή τη φορά».

Μιλώντας στο MEGA, και σχολιάζοντας τη στάση της ΔΗΜΑΡ που επιμένει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα για τα εργασιακά, ανέφερε ότι «ξεκινήσαμε την προσπάθεια όλοι μαζί και θα την τελειώσουμε όλοι μαζί». Εξέφρασε, πάντως, κατανόηση για τη στάση του κου Κουβέλη και του κόμματός του. «Κατανοούμε τις ευαισθησίες κάποιων παρατάξεων... έχουμε διαφορετικό πολιτικό DNA», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Ανέφερε πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να «αναστρέψει τις άδικες περικοπές μόλις έχει τη δυνατότητα» ενώ όσον αφορά τις αντιδράσεις από κοινωνικούς φορείς σχολίασε ότι «δεν έχουν ίδιο βαθμό δίκιου όσοι φωνάζουν».
Keywords
Τυχαία Θέματα