Επιστροφή με άστατο καιρό…

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Δευτέρα 6 Μαΐου καθώς, ο καθαρός ουρανός θα δώσει τη θέση του σε νεφώσεις που θα φέρουν βροχές στα πεδινά και καταιγίδες στα ορεινά, ενώ, όσον αφορά στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αυτές θα υποχωρήσουν.
Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα...
στα αστικά κέντρα αναμένεται να ξεκινήσει από το μεσημέρι προς το απόγευμα. Με
σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν φέτος να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα εκτός πόλης, παρά την ακρίβεια στα καύσιμα και τις υψηλές τιμές των διοδίων.

Η επιστροφή αναμένεται να συνεχιστεί και την Τρίτη, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.

Δευτέρα του Πάσχα

Η Δευτέρα του Πάσχα θα ξεκινήσει με σχετικά αίθριο ουρανό αλλά από το μεσημέρι και μετά, στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσεi.

Οι βροχές και οι καταιγίδες δεν θα λείψουν και ειδικά από τα ορεινά, με τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα να αντιμετωπίζουν πιο έντονα το φαινόμενο. Νοτιάδες στα Δυτικά και Βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν στα 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 31 βαθμούς.

Τρίτη

Η ερχόμενη Τρίτη, μέσα στην οποία αναμένεται και η μεγαλύτερη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, θα ξεκινήσει όπως ακριβώς και η Δευτέρα, δηλαδή με αίθριο ουρανό που όμως και πάλι δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς, το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία, στην Ήπειρο αλλά και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας, ακόμη και στα ορεινά της Κρήτης.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν την Τρίτη με καράβι, θα αισθανθούν κάπως έντοντα τη θάλασσα, καθώς οι βοριάδες θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ ενώ στα βορειότερα τα κυματάκια θα είναι πιο μεγάλα, με τα μποφόρ να φτάνουν τα 7. Η θερμοκρασία την Τρίτη θα ακολουθήσει και αυτή τη συνολικό πνεύμα του καιρού και θα υποχωρήσει άλλους 2 βαθμούς σε σχέση με τη Δευτέρα, πέφτοντας στους 29.

Τετάρτη

Την Τετάρτη του Πάσχα από το πρωί θα επικρατούν βροχές και οι καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αλλά και στα βουνά όλης της χώρας.

Εξίσου δύσκολη θα είναι η συγκεκριμένη ημέρα και για όσους επιστρέψουν από νησιά, καθώς, οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη περισσότερο, στους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα επανέλθει συνολικά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα