Επεισόδια στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης

Τη γροθιά τους υψώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες-ανάμεσά τους και οι Έλληνες- που έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά μέτρα λιτότητας που προωθούν οι κυβερνήσεις τους....

Δεν έλειψαν τα επεισόδια στην Ισπανία, που πρωτοστατεί στη σημερινή «Ημέρας Πανευρωπαϊκής Δράσης», δίνοντας τον τόνο με 24ωρη γενική απεργία. Αλλά και στην Ιταλία, φοιτητές και αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια, παίζοντας μάλιστα και πετροπόλεμο...

Σύσσωμα τα ευρωπαϊκά συνδικάτα ανταποκρίθηκαν
στο κάλεσμα της Μαδρίτης να κατακλύσουν σήμερα τους δρόμους, στέλνοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα μεγάλο «όχι» στη λιτότητα. Η Ελλάδα συμμετείχε με τρίωρη στάση εργασίας.

Τις τελευταίες ώρες, οι ισπανικές αρχές έχουν προβεί σε 60 συλλήψεις, ενώ 34 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί σε συμπλοκές με τις αστυνομικές αρχές.

Στην Ιταλία, κυρίως στη Ρώμη, φοιτητές και αστυνομικοί έπαιξαν πετροπόλεμο. Οι Ιταλοί φοιτητές διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις δαπάνες της εκπαίδευσης, που εξήγγειλε η κυβέρνηση Μόντι.

«Διαδηλώνουμε εναντίον των αυτοκτονικών αυτών πολιτικών» υποστήριξε στο Reuters ο Καντίντο Μέντεζ, επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου ισπανόφωνου συνδικάτου, επισημαίνοντας ότι ο ευρωπαϊκός Νότος έχει γονατίσει από τα σκληρά οικονομικά μέτρα.

Πάνω από 600 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, ενώ στην Πορτογαλία, το 45% των πτήσεων των αερογραμμών ΤΑP δεν πραγματοποιήθηκε. Το μετρό της χώρας δεν λειτούργησε.

Επιπλέον, σε πολλές χώρες της Ευρώπης σημειώθηκαν εκτεταμένα προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο εξαιτίας των μεγάλων κινητοποιήσεων .

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων συμμετέχουν πολίτες από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δεκάδες συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στη γαλλική επαρχία, αλλά και το Παρίσι, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζομένους των χωρών του Νότου, που ασφυκτιούν από τη μέγγενη της λιτότητας.

Δείτε το βίντεο http://youtu.be/xqWiJ9BUlKg
Keywords
Τυχαία Θέματα