ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ...



Στην ενίσχυση της νομοθεσίας με την οποία τιμωρείται η παιδική κακοποίηση στο Βατικανό προχώρησε ο πάπας Φραγκίσκος Α’ την Πέμπτη, αναμορφώνοντας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για τον κλήρο και τους πολίτες οι οποίοι εργάζονται στη μικρή πόλη – κράτος. Το διάταγμα του Πάπα περιλαμβάνει, σύμφωνα με το Βατικανό, «έναν πλατύτερο ορισμό των διάφορων εγκλημάτων κατά ανηλίκων», μεταξύ... άλλων της παιδικής πορνείας, των σεξουαλικών συνευρέσεων με παιδιά και της παιδικής πορνογραφίας. Πρόσφατα, το Βατικανό ενίσχυσε τη συνεργασία του με άλλα κράτη ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος
και στην τρομοκρατία σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων την οποία είχε αρχίσει ο προκάτοχος του Φραγκίσκου, πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, ώστε το λίκνο του καθολικού χριστιανισμού να προσαρμοστεί στη σύγχρονη διεθνή νομολογία.
Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις ενισχύουν το επίπεδο νομικής υπευθυνότητας ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται εντός Βατικανού, βήμα το οποίο θεωρείται κομβικό για την αντιμετώπιση της διαφθοράς της γραφειοκρατικής μηχανής του θρησκευτικού κράτους. Οι νέοι νόμοι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τίθενται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΝΙΣΧΥΣΗ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΒΑΤΙΚΑΝΟ,enischysi, nomothesias kata, paidikis kakopoiisis, vatikano