«Εχει δίκιο ο Μπερλουσκόνι για τον Μουσολίνι»

«Ο Μπερλουσκόνι είπε την αλήθεια. Ολη αυτή η φασαρία γύρω από τα λόγια του… Τι είπε δηλαδή; Αυτό που σκέφτεται το μεγαλύτερο μέρος των Ιταλών: ο Μουσολίνι έκανε καλά πράγματα», είπε σε συνέντευξή του ο ηγέτης της ιταλικής ακροδεξιάς ομάδας Casapound, Τζανλούκα Ιανόνε, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πως ο «Μουσολίνι σε πολλούς τομείς είχε πράξει σωστά»....

Ο Ιανόνε λοιπόν, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται «φασίστας της τρίτης χιλιετίας», είπε στην Huffington Post
ότι προσπαθεί να μοιάσει στον Μπενίτο Μουσολίνι στο επίπεδο της φιλοσοφίας του αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβανόταν το κοινωνικό κράτος.
Αλλωστε όπως δήλωσε «ήταν ο μόνος που έκανε καλά πράγματα για την Ιταλία. Θέλουμε να μιλήσουμε για το κοινωνικό κράτος, τη βιομηχανία, την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις υπηρεσίες πρόνοιας στις οικογένειες, τη μάχη κατά της μαφίας;».
Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος του ανέφερε την κατάργηση όλων των ελευθεριών, ο Ιανόνε απάντησε περιφρονητικά λέγοντας πως «ας σταματήσουμε πια με αυτή την ιστορία της καταπάτησης της ελευθερίας […] Η αλήθεια είναι ότι οι λεγόμενοι εχθροί στέλνονταν στα σύνορα όπου ουσιαστικά έκαναν διακοπές, όχι καταναγκαστική εργασία».
Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με τον Ιανόνε να υποστηρίζει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι τα ημερολόγια με τον Ντούτσε πουλάνε περισσότερο από αυτά με τα μοντέλα και τις γυμνές γυναίκες. Και δε νομίζω ότι αυτά τα ημερολόγια αγοράζονται μόνο από εμάς της Casapound».
Keywords
Τυχαία Θέματα