Χρεοκοπία της Κύπρου συζητά ο Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας συζητάει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Κύπρου, θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να ανοίξει ρουθούνισ την Ευρώπη. Ακριβώς ό,τι έλεγε πέρυσι για την Ελλάδα στον τότε υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο!
Το θέμα της ενδεχόμενος χρεοκοπίας της Κύπρου το έθεσε επισήμως στη συνεδρίαση του ........
Eurogroup την περασμένη
εβδομάδα, προκαλώντας την έντονη διαφωνία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel του απάντησε ότι οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου διαθέτουν εκτεταμένο δίκτυο υποκαταστημάτων
στην Ελλάδα και οι ανησυχίες των καταθετών για την ασφάλεια των καταθέσεών τους θα μπορούσε να διαλύσει την εύθραυστη ηρεμία που έχει αποκατασταθεί στη χώρα.
Η καγκελάριος Μέρκελ έχει ζητήσει από την Κύπρο να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τους νόμους ως προς το ξέπλυμα χρήματος, αλλά ταυτόχρονα έχει δηλώσει ότι η Ευρώπη οφείλει να επιδείξει «αλληλεγγύη», υποστηρίζοντας έτσι την υπό όρους οικονομική διάσωση της Κύπρου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, υπέρ των απόψεων Ντράγκι τάχθηκαν ο επίτροπος Όλι Ρεν και ο επικεφαλής του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης της Ευρωζώνης Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Μία χρεοκοπία της Κύπρου θα ακύρωνε τα καλά νέα που έχουν πρόσφατα οδηγήσει σην βελτίωση της ατμόσφαιρας στην ευρωζώνη», προειδοποίησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ντράγκι, ο Ρεν και ο Ρεγκλινγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα