Δυνατότητα αναγνώρισης στρατιωτικής θητείας στους ασφαλισμένους

Οι ασφαλισμένοι που έχουν ασφαλιστεί σε δύο ή περισσότερα ομοειδή Ταμεία, όπως μισθωτοί, θα μπορούν να αναγνωρίσουν μέρος του χρόνου της στρατιωτικής τους υπηρεσίας σε ένα ταμείο κύριας ή επικουρικής ασφάλισης.....
Ο υπόλοιπος χρόνος θα αναγνωριστεί σε άλλο Ταμείο ή στο Δημόσιο, σε ταμεία τα οποία δεν εποπτεύονται από το ίδιο υπουργείο.
Σύμφωνα με εγκύκλιό του το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ διευκρινίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναγνωριστεί ο ίδιος χρόνος δύο φορές.

Χαρακτηριστικά
αναφέρεται στην εγκύκλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πως:
«Σύμφωνα με την κοινοποιούμενη γνωμοδότηση, δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους, που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση δύο ή περισσότερων ομοειδών ασφαλιστικών οργανισμών να αναγνωρίσουν μέρος του χρόνου της στρατιωτικής τους υπηρεσίας σε έναν φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον εναπομείναντα χρόνο της στρατιωτικής τους υπηρεσίας να τον αναγνωρίσουν σε άλλο ομοειδή φορέα ασφάλισης ή το Δημόσιο, που δεν εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης , αρκεί να μην αναγνωρισθεί ο ίδιος χρόνος δύο φορές».
Keywords
Τυχαία Θέματα