Δημόσιο: το νέο κύμα διαθεσιμότητας σε Δήμους, Ταμεία, Υγεία και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου – Ποιοι κινδυνεύουν

Πριν καν ανακοινωθούν τα ονόματα των εργαζόμενων που θα κλείσουν το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας που θα συμπληρώσει τον αριθμό των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου που θα βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη του μήνα, ήδη έχουν ξεκινήσει να καταρτίζονται οι λίστες για τους επόμενους 12.500 υπαλλήλους....

Δήμοι, ΝΠΙΔ, Ταμεία και Υγεία οι μεγάλες δεξαμενές της διαθεσιμότηταςΒάσει της υποχρέωσης της χώρας έναντι της τρόικας άλλοι 12.500 εργαζόμενοι του Δημοσίου θα πρέπει να έχουν βγει σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη του χρόνου και από
το Μαξίμου έχουν εντοπιστεί οι τέσσερις μεγάλες δεξαμενές απ' όπου θα επιλεγούν.

Τη μεγαλύτερη δεξαμενή αποτελούν οι Δήμοι. 91.000 άτομα μπαίνουν στην κρησάρα. Πρόκειται τόσον για μόνιμο προσωπικό, όσο και για συμβασιούχους με σχέση αορίστους χρόνου.

Η αμέσως επόμενη μεγάλη δεξαμενή είναι τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου, όπου προσφάτως καταμετρήθηκε το δυναμικό τους και φάνηκε ότι υπηρετούν σε αυτά 45.000 υπάλληλοι.
Από αυτούς μόλις 10.000 είναι συμβασιούχοι ενώ οι υπόλοιποι είναι μόνιμοι.

Στα ΝΠΙΔ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων που έχουν εισαχθεί χωρίς διαγωνισμό και αυτοί είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο.

Σε ό,τι αφορά στο χώρο της Υγείας και μετά τις μετακινήσεις 1.600 εργαζόμενων στην περιοχή της Αττικής μπαίνουν στο στόχαστρο 15.000 εργαζόμενοι νοσοκομείων και ιδρυμάτων ολόκληρης της χώρας. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως αναμένεται να ακολουθεί το μοντέλο των μετακινήσεων και όχι των απομακρύνσεων καθώς οι ελλείψεις είναι πολλές.

Από τον χώρο των Ταμείων, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν στο στόχαστρο οι 7.000 εργαζόμενοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα