Δίλημμα κατεύθυνσης στη ΝΔ…

Την επόμενη μέρα της ΝΔ αναζητούν τα στελέχη της παράταξης με το δίλημμα να είναι ξεκάθαρο. Άνοιγμα προς το κέντρο ή τα δεξιά του κόμματος.
Κορυφαία στελέχη του κόμματος και βουλευτές δεν αποκλείουν ακόμα και κυβέρνηση…

μεγάλου συνασπισμού με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν άνοιγμα προς τα δεξιά για ανάκτηση των χαμένων ψηφοφόρων.
Ο πρώτος που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «μεγάλου συνασπισμού»,
με τη συμμετοχή προφανώς και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,.
«Εφόσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα, όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρανομαστή το συμφέρον της Ελλάδας. Κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στη Real News.
Η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, αναφέρθηκε στα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτό που είπε ο κ. Αβραμόπουλος ή αυτό που σχολίασε ο κ. Παππάς, είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Αν κάποτε γίνουν εκλογές και κανένα κόμμα δεν κάνει αυτοδυναμία -γιατί αυτό δεν λένε και οι δύο;- λογικό δεν είναι ότι θα πάνε στον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας με τη διαδικασία των εντολών; Τι θα βγει να πει ο κ. Σαμαράς, «εγώ αποκλείεται»», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας ότι το σενάριο του «μεγάλου συνασπισμού» δεν ανακινείται τυχαία και μεμονωμένα αυτή την περίοδο.
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτοδύναμος θα αναγκαστεί σε δεξιές υποχωρήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα