Διευκρινίσεις του ΕΟΠΥΥ για το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης

Διευκρινίσεις σχετικά την πρόσβαση μέσω του Προγράμματος Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Health Voucher), η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε χτες, δίνει ο ΕΟΠΥΥ...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων είναι η ασφαλιστική ικανότητα και το εισόδημα. Μέσω του Προγράμματος, εκδίδεται ένα εισιτήριο
(health voucher) που παρέχει δυνατότητα-δικαίωμα πρόσβασης σε προεπιλεγμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας - κλινική αξιολόγηση ιατρού και διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να απευθύνονται στους παρακάτω παρόχους υπηρεσιών υγείας:
- Ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, με πρόσβαση στις εφαρμογές «ηλεκτρονική παραπομπή» της ΗΔΙΚΑ και «e-dapy» του ΕΟΠΥΥ.

- Διαγνωστικά εργαστήρια (κέντρα), πολυ-ιατρεία συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ.

- Μονάδες και υπηρεσίες που ασκείται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και εργαστήρια του ΕΣΥ, όπως Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα υγείας – αγροτικοί ιατροί κλπ.

Εξαιρούνται του Προγράμματος τα απογευματινά ιατρεία των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ και οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, στα πλαίσια του Προγράμματος, δεν κλείνονται ραντεβού για επισκέψεις ή διαγνωστικές εξετάσεις από τα πενταψήφια νούμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα