Διακινούσαν λαθραία τσιγάρα οικογενειακώς!



Πατέρας και γιος είχαν αναλάβει τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στην Εύβοια με τη βοήθεια μιας 41χρονης Ουκρανής. Όμως, το φορτίο με τα 1.010 πακέτα που μετέφερε ο 24χρονος στον 53χρονο πατέρα του έπεσε σε μπλόκο ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. στα Λουτρά Αιδηψού...

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός στην επαρχιακή οδό Ιστιαίας – Αιδηψού και ανακάλυψαν στο πορτ μπαγκάζ τις 101 κούτες με τα αδασμολόγητα τσιγάρα.
Ο 24χρονος ομολόγησε ότι επρόκειτο να τα παραδώσει στον πατέρα του και την αλλοδαπή οι οποίοι θα τα «έσπρωχναν» στην αγορά. Ο 53χρονος συνελήφθη μαζί με την 41χρονη Ουκρανή στο σπίτι του στην περιοχή Ταξιάρχης Ευβοίας, όπου βρέθηκαν άλλες 18 κούτες που περιείχαν 176 πακέτα τσιγάρα διαφόρων μαρκών χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης και χωρίς να αναγράφεται η χώρα προέλευσης.
Τα λαθραία πακέτα θα σταλούν στο Τελωνείο Ωρεών Ευβοίας για να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό δημόσιο, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων. Πατέρας, γιος και Ουκρανή οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ιστιαίας αναζητούν την «πηγή» των λαθραίων τσιγάρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα