Υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης

23:49 13/12/2012 - Πηγή: 24wro
Υπέρ του λιανεμπορίου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας θα ...
λειτουργήσει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, όπως υποστηρίζει...
η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), διαφοροποιώντας τη θέση της από εκείνη άλλων φορέων, που αντιτίθενται σφόδρα στην κατάργηση της αργίας, υποστηρίζοντας ότι οι μικροί επιχειρηματίες δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το πρόσθετο λειτουργικό κόστος.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της
ΕΞΘ, αν τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές, αυτό θα βοηθήσει στην καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού για τα λεγόμενα «city breaks», δηλαδή για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη, πχ τα Σαββατοκύριακα. «Με ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές, εθελοντικά για όσους το επιθυμούν, οι ξένοι τουρίστες θα αποκτήσουν ισχυρό κίνητρο για να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση της εμπορικής κίνησης», σημειώνει η ΕΞΘ.

Όπως εξηγεί, «η ανάπτυξη των city breaks σχετίζεται άμεσα με τα ανοιχτά καταστήματα που βρίσκει ο τουρίστας όταν επισκέπτεται τις πόλεις αυτές. Μάλιστα ο εν δυνάμει ταξιδιώτης, πριν αποφασίσει τον τόπο προορισμού του, θα προχωρήσει σε έρευνα αγοράς, προκειμένου να επιλέξει τον καλύτερο τόπο σύντομων διακοπών και συνήθως επιλέγει προορισμούς που έχουν ζωή όλες τις μέρες της εβδομάδας».

Κατά την Ένωση, εάν αυτό το μέτρο προχωρήσει υπό προϋποθέσεις, τότε θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση και θα τονωθεί η τοπική οικονομία. «Η κρίση πρέπει να αντιμετωπίζεται επιθετικά και όχι με κλειστά μαγαζιά», καταλήγει.

kerdos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα