Δένδιας κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον left.gr

Έβαλε θέμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας για την καταγγελία που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπoυργός Δημόσιας Τάξης εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στη βουλή,
με αφορμή τις φωτογραφίες αστυνομικών στο left.gr....

Σύμφωνα επίσης με το υπουργείο, ο ΣΥΡΙΖΑ «έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr) επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο πολιτική κάλυψη σε αυτήν». Στο σημείο αυτό κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «μιμείται την πρακτική του indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών», με προφανή, όπως αναφέρει, στόχο «να τους δώσει "βορά" στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του».
Με αφορμή εξάλλου το επιχείρημα που φιλοξενείται στην εν λόγω ιστοσελίδα, ότι «και η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποιεί ονόματα "διαδηλωτών"», το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τονίζει πως αυτό μόνο ως αστείο και ως επικίνδυνο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η Ελληνική Αστυνομία, ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, «κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον - εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του "λαϊκά δικαστήρια" και τον ρόλο της Δικαιοσύνη».
«Αλλά όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, οι κουκούλες έπεσαν. Δυστυχώς, ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Βαριές κατηγορίες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, για αντιποίηση αρχής από βουλευτές και στελέχη του και δημοσιοποίηση βίντεο με φωτογραφίες αστυνομικών, εξαπέλυσε σήμερα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

«Η ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσουν 'ελέγχους' σε αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του υπουργείου.

Κάνοντας λόγο για πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατηγορεί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου» (σ.σ. Χρυσή Αυγή), «επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας».
Αμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία κάνει λόγο για «γκεμπελικού τύπου προπαγανδιστικά τεχνάσματα» από πλευράς υπουργείου.
«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. Με κάθε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη της πολιτικής αναξιοπρέπειας, τονίζεται, φθάνοντας στο σημείο «να κατηγορήσει βουλευτές του ΣΥΡΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα