Δεν απογράφει ο Τατούλης την «Πελοπόννησος Α.Ε.» ...

Η “Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε.” στην οποία πρόεδρος είναι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είναι, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του υπουργείου Εσωτερικών, μία από τις 133 αυτοδιοικητικές επιχειρήσεις που δεν απογράφηκαν...

Η άρνηση του κ. Τατούλη να δώσει στοιχεία στην κυβέρνηση για την “Πελοπόννησος Α.Ε.” αφήνει έκθετο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που τον στήριξε με όλες του τις δυνάμεις στις εκλογές
του Μαΐου. Τώρα ο κ. Τατούλης τορπιλίζει την προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών κάνοντας επίδειξη πυγμής απέναντι στην κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ζητήσει αναλυτικά οικονομικά στοιχεία της “Πελοπόννησος Α.Ε.” αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα για αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις μέσω της αναπτυξιακής αυτής εταιρείας. Ομως οι απαντήσεις της περιφερειακής αρχής ήταν γενικόλογες και δεν ικανοποίησαν τις παρατάξεις της μειοψηφίας.
Γενικότερα οι αναπτυξιακές επιχειρήσεις αρνούνται να αποστείλουν στοιχεία με την αιτιολογία ότι «δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό εφόσον χρηματοδοτούνται μέσω προγραμμάτων» όπως το ΕΣΠΑ. Για αυτό δεν δίνουν στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών ούτε για τον αριθμό των υπαλλήλων τους ούτε για τις αμοιβές τους.
Σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να απογραφούν ώστε το κράτος να γνωρίζει -επιτέλους- ποιος εργάζεται πού. Κάλεσε, μάλιστα, τους εργαζόμενους να «εμφανιστούν» καθώς διευκρίνισε ότι απογραφή δεν σημαίνει απόλυση. Ο υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος τόνισε, εξάλλου, ότι πρέπει να γίνει η απογραφή εφόσον, όπως ξεκαθάρισε, «τις υποχρεώσεις προς την τρόικα τις έχουμε όλοι».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της “Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε.” η σύνθεση του συμβουλίου της εταιρείας είναι η εξής:
Πρόεδρος του Δ.Σ. της “Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε.” ο κ. Τατούλης Πέτρος του Παναγιώτη, περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ο κ. Παπαγγελόπουλος Αγγελος του Κωνσταντίνου, περιφερειακός σύμβουλος.
Διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ. ο κ. Μπιτζής Κωνσταντίνος του Δημητρίου, οικονομολόγος - επιχειρηματίας.
Μέλος του Δ.Σ. ο κ. Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος του Λεωνίδα, γεωπόνος.
Μέλος του Δ.Σ. ο κ. Καρράς Παναγιώτης του Θεοδώρου, αστυνομικός.
Μέλος του Δ.Σ. ο κ. Γιαννακόπουλος Νικόλαος του Γεωργίου, πολιτικός μηχανικός.
Μέλος του Δ.Σ. η κ. Αλειφέρη Ελένη του Ιωάννη, δημοτική σύμβουλος Οιχαλίας (σ.σ. Η κ. Αλειφέρη έχει εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας).
Μέλος του Δ.Σ. ο κ. Μπεχράκης Ευάγγελος του Βλάσση, επιχειρηματίας.
Μέλος του Δ.Σ. ο κ. Χασάπης Μιχάλης του Ιωάννη, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αργους-Μυκηναίων.
Μέλος του Δ.Σ. ο κ. Τζεφεράκος Ιωάννης του Γεωργίου, δημοτικός σύμβουλος Ανατολικής Μάνης.
Μέλος του Δ.Σ. ο κ. Βόσνος Δημήτριος του Ηλία, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τρίπολης.
Keywords
Τυχαία Θέματα