Δεκάδες τραυματίες από τις διαδηλώσεις σε Μαδρίτη και Λισαβόνα

Σε περιορισμένες, αυτή τη φορά, συγκρούσεις με την αστυνομία κατέληξε η νέα διαδήλωση κατά της λιτότητας που προωθεί η ισπανική κυβέρνηση στη Μαδρίτη το βράδυ του Σαββάτου: Μετά την περικύκλωση της Βουλής, οι αψιμαχίες με τα ΜΑΤ τα ξημερώματα οδήγησαν σε 13 τραυματίες, ένας από τους οποίους αστυνομικός,
και δύο συλλήψεις. Νύχτα αντιδράσεων και στη Λισαβόνα, καθώς η Πορτογαλία του Μνημονίου ετοιμάζεται για νέα μέτρα με την κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2013....
Στη Μαδρίτη, χιλιάδες διαδηλωτές για τρίτο βράδυ αυτή την εβδομάδα φώναξαν συνθήματα όχι μόνο κατά των περικοπών αλλά και κατά του «υπερβάλλοντος ζήλου» της επέμβασης της αστυνομίας στις μεγάλες συγκεντρώσεις της Τρίτης. Οι εικόνες ματωμένων διαδηλωτών αλλά και η χρήση πλαστικών σφαιρών έχουν γίνει αντικείμενο έντονης συζήτησης στη χώρα.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και οι περισσότεροι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν, όμως ορισμένοι που αποφάσισαν να μείνουν άρχισαν να απομακρύνονται από την αστυνομία.

Τότε ξεκίνησε η ένταση, με εκτοξεύσεις αντικειμένων στα αστυνομικά βαν της αστυνομίας, η οποία τελικά έληξε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν και τους τελευταίους. Στα περιστατικά τραυματίστηκαν 13 άτομα, ένας από τους οποίους αστυνομικός, και συνελήφθησαν δύο.
Keywords
Τυχαία Θέματα