«Δε θα ανεχθούμε τον διαχωρισμό του κλάδου σε ελεγκτές και υπαλλήλους Β’ κατηγορίας»

Να μην λάβουν μέρος στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση 4.091 θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους κάλεσε του υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών η ΠΟΕ ΔΟY....

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες η νέα προκήρυξη για τους ελεγκτές βεβαίωσης - είσπραξης, δεν αλλάζει την ουσία και το περιεχόμενο της προηγούμενης προκήρυξης, που οδήγησε τον κλάδο πριν ένα χρόνο, σε
αγώνες με θετικά αποτελέσματα.
«Απαντάμε και στη νέα πρόκληση με ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνες, για να μην διασπασθεί και διαλυθεί ο κλάδος. Δεν θα ανεχθούμε τον διαχωρισμό του κλάδου σε ελεγκτές και υπαλλήλους Β΄ κατηγορίας, ενόψει μάλιστα αξιολογήσεων, διαθεσιμοτήτων, εφεδρειών, απολύσεων κλπ που είναι διαρκώς στην επικαιρότητα και σε υπόγειους σχεδιασμούς. Απόλυση σήμερα σημαίνει ,εκμηδενισμό αγοραστικής δύναμης, αδυναμία καταβολής φόρων, περισσότερους ανέργους, μηδαμινή πιθανότητα για νέα εργασία», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η ΠΟΕ ΔΟΥ σημειώνει πως δεν λειτουργεί με λογικές στείρας άρνησης και ως εκ τούτου προτείνει την αξιοποίηση του συνόλου του κλάδου (που έχει δραματικά μειωθεί αριθμητικά) σε ελεγκτικά καθήκοντα, όπως άλλωστε είχε επανειλημμένα εξαγγελθεί ότι θα γίνει, μετά την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης.
«Δεν αποδεχόμαστε τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, αλλά την αξιοποίηση της εμπειρίας όλων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση η οποία καταλήγει ως εξής: «Καλούμε τους συναδέλφους να μην καταθέσου σχετική αίτηση και σε συντονισμό με τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία, να αγωνιστούμε για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί που οδηγούν τους εφοριακούς, σε επιδείνωση της ζωής μας και τις εφορίες σε αδιέξοδα, με επικίνδυνους πειραματισμούς».
Keywords
Τυχαία Θέματα