Ανήλικοι έκλεψαν και «έγδυσαν» 19 Ι.Χ. και φορτηγά



Μια τριμελής σπείρα νεαρών, δυο από τους οποίους είναι ανήλικοι, κρυβόταν πίσω από τις αλλεπάλληλες κλοπές τροχοφόρων που είχαν αναστατώσει τους τελευταίους τρεις μήνες την ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας Σερρών. Οι ιδιοκτήτες έβρισκαν ξανά τα κλεμμένα οχήματα, αλλά ήταν εντελώς… «γυμνά» από τα αξεσουάρ τους...

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις κλοπές 12 Ι.Χ. αυτοκινήτων και επτά φορτηγών που είχαν ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου και να ταυτοποιήσουν τους δράστες, οι οποίοι έκλεβαν τα ραδιοκασετόφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας και εγκατέλειπαν
τα οχήματα σε απόμερες αγροτικές περιοχές. Οι δυο ανήλικοι ηλικίας 15 και 17 χρόνων και ο 20χρονος συνεργός τους δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Δεν είχε αίσιο τέλος η κλοπή του φορτηγού ενός 80χρονο από την περιοχή της Νέας Ιωνίας Βόλου για τους τσιγγάνους δράστες. Καθώς κατευθύνονταν προς την Αθήνα μέσω της εθνικής οδού, οι προπομποί ηλικίας 36 και 26 χρόνων έπεσαν σε μπλόκο αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. στα διόδια της Αγίας Τριάδας και οι συνεργοί τους που επέβαιναν στο βαν φοβήθηκαν μήπως συλληφθούν.
Έτσι, το εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση και διέφυγαν στα χωράφια. Οι συλληφθέντες κρατούνται και ανακρίνονται στην Ασφάλεια Λαμίας, ενώ για τα τρία κινητά που είχαν μαζί τους ζητήθηκε άρση απορρήτου ώστε να εντοπιστούν οι συνεργοί τους.
Έσπασε το πίσω παράθυρο ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου και ερευνούσε τους εσωτερικούς χώρους αναζητώντας κάτι για να κλέψει ένας 45χρονος Αλγερινός, αλλά δεν είδε ότι πίσω του βρίσκονταν… αστυνομικοί. Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Keywords
Τυχαία Θέματα