Αναβλήθηκε για όγδοη φορά η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη



Αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου, για όγδοη φορά, απο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης, ύψους 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο 2001-2003, με βασικό κατηγορούμενο τον Μάκη Ψωμιάδη....

Το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη,
επικαλούμενη ότι δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση της Fyrom για την έκδοσή του. 'Οπως ανέφερε ο πρόεδρος, η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της γειτονικής χώρας που έχει επιδοθεί στο Εφετείο Κακουργημάτων επιτρέπει μεν την έκδοση του κατηγορούμενου, αλλά είναι σε εκκρεμότητα η έφεση που έχει ασκήσει στις αρχές των Σκοπίων. 'Ετσι, η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να αποφανθεί το δικαστήριο της αλλοδαπής.
Το δικαστήριο δέχθηκε επιπλέον το αίτημα αναβολής λόγω κωλυματος στο πρόσωπο του, εκ των κατηγορουμένων, Χαρίλαου Ψωμιάδη καθώς απουσίαζαν 2 από τους 3 συνηγόρους του. Στο δικαστήριο σημειώθηκαν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη διάλυση των ΠΑΕ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόσφατη τροπολογία δίνει χρονικό περιθώριο μόλις τρεις μήνες για την εκκαθάριση των ΠΑΕ και όχι 30, όπως ίσχυε στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι συγκατηγορούμενοι, του προσωρινά κρατουμένου για την υπόθεση των "στημένων αγώνων" Μάκη Ψωμιαδη, στη δίκη είναι άλλα τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δύο εξάδελφοί του.
Keywords
Τυχαία Θέματα