Αφγανιστάν: Μακελειό με έξι νεκρούς σε επίθεση αυτοκτονίας

Έξι Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας στην είσοδο του αεροδρομίου της Κανταχάρ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας-προπυργίου των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία....
Η επίθεση σημειώθηκε την επομένη δύο επιθέσεων στη γειτονική επαρχία Χελμάντ οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους, περιλαμβανομένου τουλάχιστον ενός στελέχους των υπηρεσιών πληροφοριών και τεσσάρων αστυνομικών, ενώ προκάλεσαν τον τραυματισμό 20.
"Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση αυτοκτονίας κοντά στην είσοδο του αεροδρομίου της Κανταχάρ", είπε στο Γαλλικό
Πρακτορείο ο Άμπντουλ Ράζεκ, επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη.

Στόχος ήταν "ένα θωρακισμένο όχημα των ξένων δυνάμεων", είπε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, ο οποίος ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση τηλεφωνικά.
Ο διοικητής του αφγανικού στρατού στο νότιο Αφγανιστάν Χαμίντ Ουάρντακ είχε δηλώσει λίγη ώρα νωρίτερα ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση "εναντίον των ξένων ειδικών δυνάμεων στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου της Κανταχάρ".
Εκπρόσωπος του NATO δήλωσε ότι δεν υπήρξε κάποιο θύμα μεταξύ των ξένων δυνάμεων από αυτή "την επίθεση αυτοκτονίας με τη χρήση ενός οχήματος", μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα